Μόδα το μαύρο παγωτό! Η Αλήθεια

Η τελευταία τάση, λοιπόν, που κατακλύζει το Instagram αυτό το καλοκαίρι είναι ένα παγωτό που φτιάχνεται με κρέμα καρύδας, γάλα καρύδας, καρύδα και επεξεργασμένη στάχτη από κέλυφος καρύδας, στην οποία αποδίδεται και το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα του.

Συνήθως προσφέρεται και σε μαύρο χωνάκι, ενώ το total black look συμπληρώνουν γαρνιτούρες στην ίδια απόχρωση, όπως μπισκότα oreo.

Το λανσάρει το διάσημο «παγωτατζίδικο» της Νέας Υόρκης, Morgenstern’s Finest Ice Cream Shop, το οποίο φημίζεται για τιςιδιαίτερες γεύσεις του ανάμεσα στις οποίες βρίσκεις βανίλια μπέρμπον, πρέτζελ με αλατισμένη καραμέλα, εσπρέσο λεμόνι κ.ά.

Κι ενώ το μαύρο παγωτό είναι το trend του καλοκαιριού οι απόψεις για το κατά πόσο είναι και υγιές διίστανται.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ένα από τα βασικά του συστατικά, η στάχτη, που ουσιαστικά είναι κάρβουνο, έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες. Τώρα αποτοξίνωση με τόσες θερμίδες είναι λίγο οξύμωρον…

Κάποιοι άλλοι μιλούν για διατροφικό σκάνδαλο.

Τα σχόλια πάντως όσων το έχουν δοκιμάσει κάθε άλλο παρά αρνητικά είναι, αν εξαιρέσουμε βεβαίως το γεγονός ότι χείλη και γλώσσα γίνονται κατάμαυρα…