Μοιράστηκαν σωστά τα ασθενοφόρα του ΤΑΡ;

Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και οι εκπρόσωποι του Διαδιατρικού Αγωγού Φυσικού Αερίου ΤΑΡ συμμετείχαν σε εκδήλωση για την παράδοση είκοσι ασθενοφόρων οχημάτων στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ στην Πυλαία. Πρόκειται για το δεύτερο σκέλος συνολικής χορηγίας 33 ασθενοφόρων, μια προσφορά όπως αναφέρει ο ΤΑΡ προς το ΕΚΑΒ στο πλαίσιο του διαπεριφερειακού προγράμματος «Προορισμός η προστασίας».

ΜΑΡΙΑ ON LINE: Νέα εκπομπή με τη Μαρία Νάβαλη

Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής των ασθενοφόρων παραβρέθηκαν εκτός των άλλων ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος αλλά και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Θάσου – διευθυντής του ΕΚΑΒ στην Ανατολική Μακεδονία Θωμάς Αγγελόπουλος. Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής χειρονομίας και δωρεάς διατυπώνονται απορίες κατά πόσο τα ασθενοφόρα μοιράστηκαν σωστά στην ΑΜ, όπου ΕΚΑΒ υπάρχει εκτός από την Καβάλα και στη Δράμα καθώς και στην πόλη των Σερρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε ασθενοφόρα μοιράστηκαν στις τρεις περιφερειακές ενότητες, δύο στη Δράμα (μία κινητή μονάδα κι ένα 4Χ4), δύο στις Σέρρες (μία κινητή μονάδα κι ένα 4Χ4) κι ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Καβάλας, μια κινητή μονάδα. Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Καρακατσιανόπουλος δέχεται κριτική διότι ως δραμινός στην καταγωγή φέρεται να ευνόησε κατά τη διανομή των ασθενοφόρων την περιφερειακή ενότητα Δράμας. Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη προς τη διοίκηση του ΕΚΑΒ έγγραφο με παρόμοιο περιεχόμενο, από το σωματείο εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας.

Πηγή: proininews.gr