Μηνύσεις κατά του Γ.Τσιαπάρα κατέθεσαν τευτλοπαραγωγοί

Μηνύσεις για εξύβριση κατά του Γεράσιμου Τσιαπάρα, μέλους δ.σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, κατέθεσαν εχθές το μεσημέρι τρεις τευτλοπαραγωγοί στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, έχοντας ως μάρτυρες τριάντα αγρότες που ήταν παρόντες και άκουσαν όσα λέχθηκαν στη συνομιλία μεταξύ εκπροσώπου των Σερραίων παραγωγών και του κ. Τσιαπάρα. Τους τευτλοπαραγωγούς συνόδευσε στο αστυνομικό τμήμα δικηγόρος.

«Θα πάρετε τα …μου» – Ανάρμοστη απάντηση

Περί τα είκοσι άτομα, τευτλοπαραγωγοί, βρίσκονται αυτή την ώρα στα γραφεία της ΕΒΖ, καθώς η απόφαση είναι να συνεχιστούν οι πιέσεις μέχρι να τους καταβληθούνε τα χρήματα που τους οφείλονται από την καλλιεργητική περίοδο 2017, καθώς και αυτοί δέχονται συνεχώς πιέσεις από πιστωτές τους ενώ έχουν «ανοικτές» υποχρεώσεις προς την εφορία που προκύπτουν από τις ποσότητες τεύτλων που καλλιέργησαν και παρέδωσαν στην εταιρεία.

ΜΑΡΙΑ ON LINE: Νέα εκπομπή με τη Μαρία Νάβαλη

Σύμφωνα με δηλώσεις τους, η συνεχής αθέτηση υποσχέσεων σχετικά με την πληρωμή τους, δεν τους αφήνει άλλες επιλογές από το να στραφούν κατά της ΕΒΖ, μέσω της νομικής οδού, καθώς οι συμβάσεις που είχαν υπογράψει ρητά αναφέρουν ότι θα έπρεπε να έχουν αποπληρωθεί για την παραγωγή του 2017 έως το τέλος του έτους.

Εν τω μεταξύ άπαντες περιμένουν να δούνε ποια θα είναι η πρόταση για την ΕΒΖ, που έχει δηλώσει ότι θα παρουσιάσει η διοίκηση, καθώς η κατάσταση για τη βιομηχανία και τους συνεργαζόμενους αγρότες, είναι κάτι περισσότερο από οριακή.

ΜΑΡΙΑ ON LINE: Νέα εκπομπή με τη Μαρία Νάβαλη

Όπως έχει πληροφορηθεί η Voria.gr, την προηγούμενη εβδομάδα στελέχη συμβουλευτικής εταιρείας είχαν επισκεφθεί τα ζαχαρουργεία της ΕΒΖ και συνέλεγαν στοιχεία για τη δραστηριότητά τους και τα αποθέματα προϊόντος, προφανώς για την επεξεργασία αυτής της πρότασης που εντός των ημερών η Διοίκηση αναμένεται να παρουσιάσει στους εργαζομένους της επιχείρησης.

Με την κατάσταση ως έχει και τα όσα έχουν διαρρεύσει, προβλέπεται ότι θα προταθούν μειώσεις του μισθούς και μάλιστα μεγάλες ενώ πιθανόν το σχέδιο θα προβλέπει κλείσιμο του εργοστασίου Ορεστιάδας και διατήρηση σε λειτουργία μόνο του ζαχαρουργείου στο Πλατύ.

Η εταιρεία, με τα δάνεια που την βαρύνουν(περί τα 162 εκατ. ευρώ), υψηλό βιομηχανικό κόστος λόγω και της περιορισμένης παραγωγής τεύτλων και, χωρίς κεφάλαια κίνησης να στηρίζουν τη λειτουργία της, χρειάζεται γερές ενέσεις ρευστότητας για να προσπαθήσει να ανακάμψει κρατώντας και ενισχύοντας την τευτλοκαλλιέργεια.

Με μία κουβέντα, χρειάζεται, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ιδιώτη επενδυτή ο οποίος θα θέλει, εννοείται, να αξιοποιήσει και το πολύ καλό asset των δύο θυγατρικών της Σερβίας ενισχύοντας παράλληλα την καλλιέργεια τεύτλων στην Ελλάδα, από τη στιγμή που οι αγρότες έχουν συμφέρον να παραμείνουν στη συγκεκριμένη εκμετάλλευση.

Πηγή: http://voria.gr/article/evz-minisis-kata-tou-g-tsiapara-katethesan-teftloparagogi