Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση

Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση και με πολλούς αποδέκτες, έστειλε ο Σερραίος αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λίτος.
Με αφορμή τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες, στις 2 Ιουλίου, ο Στέργιος Λίτος υπογράμμισε πως όσο και αν κάποιοι προσπαθούν για το αντίθετο, η κυβέρνηση θα βρει τους αγρότες ενωμένους σαν «μία γροθιά».

«Η προσπάθεια και η… φιλοσοφία της κυβέρνησης που δεν είναι άλλη από το «διαίρει και βασίλευε», θα πέσουν στο κενό, γιατί πάνω απ’ όλα αυτό που μας ενώνει, είναι τα προβλήματα. Είτε είμαστε στην Κρήτη, είτε στην Πελοπόννησο, είτε στη Στερεά Ελλάδα, είτε στη Θεσσαλία, είτε στην Ήπειρο, είτε στη Μακεδονία, είτε στη Θράκη, είμαστε όλοι αγρότες και κτηνοτρόφοι και αντιμετωπίζουμε όλοι τα ίδια προβλήματα,» τόνισε ο Σερραίος αγροτοσυνδικαλιστής.

Χρησιμοποιώντας τη φράση του Αμερικανού Προέδρου Τόμας Τζέφερσον «όταν ο λαός φοβάται την κυβέρνηση, υπάρχει τυραννία. Όταν η κυβέρνηση φοβάται το λαό, υπάρχει ελευθερία,» ο Στέργιος Λίτος υποστήριξε πως τα λόγια αυτά πρέπει να είναι ο «οδηγός» τους, πως δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και κανέναν, δεν πρέπει να φοβηθούν τίποτα και κανέναν.

«Έχουμε υποχρέωση απέναντι στη χώρα, απέναντι στους εαυτούς μας, απέναντι στις οικογένειές μας, να κάνουμε το παν για να βγει η χώρα από το τέλμα και ο μόνος δρόμος είναι η ανάπτυξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα,» δήλωσε ο Σερραίος αγροτοσυνδικαλιστής, ο οποίος- παράλληλα- έφερε προ των ευθυνών τους και τους συναδέλφους του, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σε πείσμα της αριστερής κυβέρνησης, που θέλει υπόδουλο και εξαθλιωμένο τον Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφο, που θέλει να «σβήσει» από τον Ελληνικό χάρτη τον πρωτογενή τομέα, εμείς θα παλέψουμε για να κρατήσουμε ελεύθερο τον κλάδο μας. Αλλά συνάδελφοι ας μην ξεχνάμε τα λόγια του Νίτσε: «Ελευθερία είναι η θέληση να είναι κανείς υπεύθυνος απέναντι στον εαυτό του».
Αν θέλουμε να είμαστε, λοιπόν, υπεύθυνοι απέναντι στον εαυτό μας, πρέπει να δώσουμε όλοι το παρόν, στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 2 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Σερρών».

Πηγή newx.gr