Μία «κυρία» οχι στα …μπουζούκια, αλλά στα Δικαστήρια!

Της Σοφίας Σχοινά

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, οδηγήθηκε μια γυναίκα 49 χρόνων από την Ηράκλεια Σερρών, μαζί με τους συνεργούς της, εναν νεαρό 24χρόνων και αλλους δυο μεγαλύτερους 40 και 33 χρονών αντίστοιχα.

Αφορμή για την εξιχνύαση της σπείρας στάθηκαν οι απειλές που δεχόταν από το 2013 ένας επιχειρηματίας από την Ηράκλεια ο οποίος, κατέφυγε στην Αστυνομία, αφού η σπείρα του απέσπασε μεγάλο χρηματικό ποσό και συνέχιζε να τον απειλή ακόμα και για την σωματική του ακεραιότητα αν δεν ενέδινε στα …τρελά ποσά που ζητούσε η «οικονομολόγος».

Μετά από οργανωμένη συνάντηση του επιχειρηματία με τους δράστες πιάστηκαν στη φάκα της Αστυνομίας και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.
Απο το 2013 ήταν γνωστή η «κυρία» για τα κατορθώματά της στην περιοχή. Αφού συστηνόταν οικονομολόγος ή δικηγόρος αποσπούσε χρήματα απο τους ανιδεους πελάτες της με σκοπό να τους εντάξει σε ρυθμίσεις για οφειλές τους προς το Δημόσιο.

Δεν σταματούσε όμως εκεί… γιατι για να επιστρέψει τα έγγραφα τους πίσω ζητούσε υπέρογκα ποσά και απειλούσε μέσω των συνεργατών της.Το λόγο έχει τώρα η Δικαιοσύνη.

Να σημειωθεί οτι στην κατοχή του 24χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο κινητά τηλέφωνα ,ένα αεροβόλο όπλο, 13 σφαιρίδια, 19φυσίγγια πιπεριού, 207 φυσίγγια κρότου και ένα μπαστούνι μπιλιάρδου.