«Μέτωπο Νίκης» η νέα πολιτική κίνηση της Ραχήλ Μακρή

«Οταν λες αλήθεια δεν κάνεις ποτέ λάθος, ενώ κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο», είπε ο Σοφοκλής 2.500 χρόνια πριν. Η Ραχήλ Μακρή μετουσίωσε αυτή τη φράση σε φιλοσοφία ζωής και την ακολουθεί πιστά με οποιοδήποτε κόστος. Αγέρωχη, δυναμική και με ένα σπάνιο αγωνιστικό φρόνημα μάχεται κατάφωρα κατά της πολιτικής αδιαλλαξίας και της κοινωνικής ανισότητας με μοναδικά όπλα την αφοπλιστική ειλικρίνειά της. Και αποκαλύπτει για πρώτη φορά τη δημιουργία μίας πολιτικής πλατφόρμας με την επωνυμία «Μέτωπο Νίκης».

Απαντώντας στα ερωτήματα της εφημερίδας, η κα Μακρή είπε μεταξύ άλλων: »Οξύμωρο στην πολιτική είναι το ψέμα και η ωραιοποίηση της αλήθειας που αποτελούν την βάση της πολιτικής όπως αυτή μεταλλάχτηκε από ολοκληρωτικά καθεστώτα και στηρίχτηκε ο Χίτλερ, ο οποίος έλεγε ότι οι μάζες αρέσκονται στο ψέμα και πιστεύουν τα μεγάλα ψέματα στην πολιτική.»

»Το να λέγεται η αλήθεια στην πολιτική, είναι περισσότερο από αρχή πολιτικού ήθους. Στην πολιτική οφείλει κανείς να λογοδοτεί για κάθε ενέργεια που συνεπάγεται να ελέγχεται ως προς την αλήθεια. Το 2015, οι πολίτες του Ν. Κοζάνης, μου έδωσαν εντολή εκπροσώπησής τους στη Βουλή των Ελλήνων. (…) Δεν ψήφισα καμία μνημονιακή διάταξη. (…) Δεν φοβήθηκα να πω την αλήθεια στους πολίτες δημόσια από το βήμα της Βουλής και ως βουλευτής της κυβέρνησης.»

»Φαίνεται απλά ότι ο λαός δεν ήταν έτοιμος να ακούσει την αλήθεια και να ανεχτεί πολιτικούς που την φέρουν, προτίμησαν πολιτικούς που ωραιοποιούν την αλήθεια και με ψέματα για υποτιθέμενες εξόδους από νομίσματα υποδούλωσαν για αιώνες τη χώρα μας.»