Μάθε γιατί είναι χαρούμενη η Θεοφανία Παπαθωμά

Η αγάπη της Θεοφανίας Παπαθωμά για τα παιδιά που ετοιμάζεται να γίνει μαμά για 3η φορά είναι γνωστή… Αυτό που δεν ξέρετε όμως πόσο χαρούμενη είναι κάθε φορά που κάποιο σχολείο επιλέγει ένα βιβλίο της για όλα τα παιδιά και έρχεται να το υπογράψει!

Γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στις Σέρρες. Από μικρή επιδόθηκε στο σκαρφάλωμα των δέντρων, στο κρυφτό, στο κυνηγητό και σε κάθε είδους σκανταλιά. Πτυχιούχος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδασε τη νομική επιστήμη και κατόπιν την υποκριτική τέχνη στην Αθήνα. Δούλεψε στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο. Απέσπασε δύο τηλεοπτικά βραβεία: Αγαπημένης Ηθοποιού 1999 και Καλύτερης Ηθοποιού 2003.

Έχει σκηνοθετήσει στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Η μικρού μήκους ταινία της «Φύγε εσύ – έλα εσύ» βραβεύτηκε στο φεστιβάλ Δράμας 2008. Έχει μεταφράσει δύο θεατρικά έργα κι έχει συγγράψει παιδικά βιβλία: «Οι περιπέτειες του Ηρακλή Μπιμπερό: Σύλληψη, Κύηση, Γέννηση», και το παιδικό μιούζικαλ «Ήρθαν τα Χριστούγεννα»,  «Αμαλασουνθα, η  νεράιδα της νύχτας»  τα οποία κυκλοφορούν όλα από τις Εκδόσεις Διάπλαση.