Λ.Παπαμιχαηλ: Ο … «Κυριακού» των Σερρων!

Κοινά στοιχεία συναντά κανείς εάν δει την πορεία του εφοπλιστή Μίνωα Κυριακού και του Σερραιου επιχειρηματια Λάκη Παπαμιχαήλ. Ο πρώην Καναλάρχης συγκεντρώνει ορισμένα στοιχεία που τον κάνουν να έχει μια πορεία περίπου αναλογη με εκείνη του καναλαρχη Μίνωα. Πρωτοπόροι και οι δύο. Ο Κυριακου δημιούργησε τον ιδιωτικό σταθμό ΑΝΤ1 ΤV όταν ο Παπαμιχαήλ τον πρώτο ιδιωτικό σταθμό της Ελλάδας TV Σέρρες (TVS)!

Έστησε τον πρώτο ιδιωτικό σταθμό

Μεγάλη δόξα γνώρισε ο Λάκης Παπαμιχαήλ στα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης. Ο Λάκης έβλεπε πολύ μπροστά από την εποχή του μιας και δημιούργησε με Σερραίους τεχνικούς και δημοσιογραφους την πρώτη ιδιωτική Σερραικη τηλεόραση!

Το κανάλι ήταν για χρόνια πρώτο και με μεγάλη διαφορά. Πολλές εκπομπές και φυσικά δελτία ειδήσεων είχε το πρώτο κανάλι των Σερρών. Μάλιστα, αργοτερα ίδρυσε μεχρι και στούντιο στη Δράμα. Έφτιαξε στην ουσία έναν Περιφερειακό σταθμό με τίτλο TVS Μακεδονίας – Θράκης! Γιώργος Γκoνης, Λουίτζι Ντι Σαντο, Βασίλης Καραμουτας, Δημήτρης και Αντώνης Παπαμιχαλακης υπήρξαν πρωτομάστορες της τοπικής τηλεόρασης.

 

Καναλάρχης με ελικόπτερο!

Καναλάρχης με μεγάλο εκτόπισμα, γυναίκες, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, πολιτικοί γύρω του και …ένα ελικόπτερο!

Μάλιστα με αυτό οραματιζονταν να… μεταφέρει τους καλεσμένους στο νέο μέγαρο που δημιούργησε έξω από τις Σέρρες. Ένα κτίριο σύγχρονο (πολλοι έλεγαν ότι μοιάζει με τον Λευκό Οίκο) με πολλούς χωρους για διάφορες παραγωγές και μεγάλα γραφεία.

Ειναι γάτα ο κοντός με τη γραβάτα

Ο Πρόεδρος ιδιαίτερα αυστηρός, αλλά και τελειομανής φρόντιζε για την κάθε λεπτομέρεια. Αρκετές και οι αδυναμίες του όπως τα ακριβά και σπορ αυτοκίνητα!

Με φοβερές δημόσιες σχέσεις με τον πολιτικό κόσμο οργάνωνε τους δημοσιογράφους και φρόντιζε να μεγαλώνει τον σταθμό συνέχεια με πλούσιες εκπομπές.

 

Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη!

Όχι μόνο ο Πρόεδρος του ΑΝΤ1, αλλά και ο Πρόεδρος της TVS είχε άριστες σχέσεις με την μεγάλη Εθνική σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη! 

TVS – Σχολη δημοσιογραφίας

Και ποιοι δεν πέρασαν από τον σταθμό. Οι περισσότεροι τεχνικοί και δημοσιογράφοι στις Σέρρες πέρασαν και δούλεψαν μαζί του. Έστησαν καριέρες δίπλα στον Λάκη και μάλιστα πολλοί έλεγαν πως ήταν σχολή για αυτούς.