Λύση Αραμπατζή για κτηνοτρόφους & αγρότες

«Εισακουστήκαμε επιτέλους για το πρόβλημα, που αντιμετώπιζαν χιλιάδες κτηνοτρόφοι, οι εκμεταλλεύσεις των οποίων ήταν κοντά σε παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας», ανέφερε η Βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή.

«Λύση για το πρόβλημα στο Δήμο Αμφίπολης του Νομού μας, αφού οι κτηνοτρόφοι θα μπορούν να νομιμοποιούν τις σταβλικές τους εγκαταστάσεις χωρίς τον περιορισμό των 3.000 μέτρων από παραδοσιακούς οικισμούς, που μέχρι χθες τους εμπόδιζε.

Υπενθυμίζω ότι για το συγκεκριμένο θέμα είχα καταθέσει Ερώτηση ήδη από τις 17 Φεβρουαρίου 2017, στην οποία ζητούσα την επίλυση του οξύτατου αυτού προβλήματος με αδειοδότηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας αντί του Δασαρχείου».

Για αγρότες

«Εισακουστήκαμε επιτέλους και δεν χάνουν τελικά το αφορολόγητο των 8.600 ευρώ οι αγρότες, που χωρίς δική τους υπαιτιότητα πληρώθηκαν με καθυστέρηση εντός του 2016 για επιδοτήσεις προηγούμενων ετών, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν ποσά ενισχύσεων για το 2016 άνω των 5.000 ευρώ.

Με σχετική μου Ερώτηση, που είχα καταθέσει ήδη από τις 24 Μαρτίου 2017, ζητούσα την άμεση ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Λύση τελικά δόθηκε με σημερινή (11-4-2017) τροπολογία, όπου διευκρινίζεται ότι ειδικά για το φορολογικό έτος 2017, στον προσδιορισμό του ορίου των 5.000 ευρώ από επιδοτήσεις που έλαβαν οι αγρότες κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος, λαμβάνονται υπ’ όψιν τα ποσά των επιδοτήσεων που αφορούν μόνο το έτος 2016».