Κλείνει το MEGA-Τι είχε παίξει την πρώτη ημέρα λειτουργίας του

Μαύρο στο MEGA: Τι έπαιζε το μεγάλο κανάλι την πρώτη μέρα λειτουργίας του

"Μαύρο" στο Mega
Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις που ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τον τερματισμό της λειτουργίας του καναλιού.

«Τέλος» στη λειτουργία του Mega βάζει πλέον το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς απέρριψε τις αιτήσεις του καναλιού και 112 εργαζομένων του με τις οποίες ζητούσαν την ακύρωση της απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τον τερματισμό της λειτουργίας του.

Η απόφαση έρχεται από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, η οποία καταλήγει στο ότι η απουσία του τηλεοπτικού σταθμού από την τελευταία αδειοδοτική διαδικασία οδηγεί και στο τέλος της 25ετους πορείας του. Το ΣτΕ επικαλείται το νόμο 4496/2017, σύμφωνα με τον οποίο η συνέχιση της λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών εξαρτάται από τη συμμετοχή τους στον τελευταίο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. «Στην περίπτωση μη συμμετοχής ή απαράδεκτης ή ανεπιτυχούς συμμετοχής τηλεοπτικού σταθμού σε προκηρυχθείσα διαδικασία αδειοδότησης επιβάλλεται κατά δέσμια αρμοδιότητα ο τερματισμός λειτουργίας του μετά την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας, χωρίς να καταλείπεται στάδιο εκτίμησης των κατ’ ιδίαν περιστάσεων» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μαύρο στο MEGA: Τι έπαιζε το μεγάλο κανάλι την πρώτη μέρα λειτουργίας του

Ήταν Νοέμβριος του 1989, όταν έκανε την εμφάνισή του στους δέκτες μας το πρώτο ιδιωτικό κανάλι στην Ελλάδα. Το Mega.

Η είδηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που οδηγεί το MEGA σε αφανισμό ήρθε σαν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Το μεγάλο κανάλι υπήρξε για χρόνια ηγέτης στην ιδιωτική τηλεόραση, ενώ θα μείνει για πάντα στην ιστορία της ιδιωτική τηλεόραση, ως ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός που εμφανίστηκε πρώτος στους τηλεοπτικούς δέκτες μας.

Ήταν 3 το μεσημέρι της 20ης Νοέμβρη του 1989 όταν ξαφνικά στους τηλεοπτικούς δέκτες εμφανίστηκε και ένα τέταρτο κανάλι. Ήταν το MEGA που έκανε το ντεμπούτο του εγκαινιάζοντας την ιδιωτική τηλεόραση στην Ελλάδα και γρήγορα θα καθιερωνόταν στη συνείδηση του κόσμου ως το μεγάλο κανάλι.

Με το μαύρο στο MEGA προ των πυλών, θυμόμαστε τις πρώτες – πρώτες στιγμές του καναλιού «στον αέρα». Τότε που ακόμα δεν είχε δικές του τηλεοπτικές σειρές και ο Γιάννης Πρετεντέρης είχε μαύρα μαλλιά αλλά και πάλι…

Πηγη-φωτο:www.news247.,gr

Πίσω στην Κορυφή