Κατεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη οι Σερραίοι αγρότες- «Ηχηρές» απουσίες και συναδελφικά «βέλη» στη σύσκεψη

Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου – newx.gr

Διακόσιοι, περίπου, Σερραίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις τους και να τεθούν οι βάσεις, για τη δημιουργία ενός- και μόνο- αγροτικού συλλόγου, σε επίπεδο νομού.

ΜΑΡΙΑ ON LINE: Νέα εκπομπή με τη Μαρία Νάβαλη

Ωστόσο, από τη συγκέντρωση απουσίαζαν τα λεγόμενα «ηχηρά» ονόματα και πρωτοστάτες- μέχρι πρότινος- των αγροτικών κινητοποιήσεων, όπως ο Παύλος Αραμπατζής και ο Στέργιος Λίτος, κάνοντας τους περισσότερους στη συγκέντρωση να αναρωτηθούν για την πραγματική θέληση των απόντων συναδέλφων τους, να προχωρήσει το εγχείρημα του αγροτικού συλλόγου.

Συγκεκριμένα, τόσο ο Γιώργος Κασάπογλου από την Αλιστράτη, όσο και ο Διογένης Παπλιάκας από τη Νιγρίτα αναφέρθηκαν ονομαστικά στις απουσίες, χαρακτηρίζοντας «λάθος» την απόφασή τους να απουσιάζουν.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και μέλη των διοικήσεων τόσο της Ένωσης Νέων Αγροτών, όσο και του Πανσερραϊκού Κητνοτροφικού Συλλόγου, οι οποίοι στις τοποθετήσεις τους, τόνισαν την ανάγκη αποκατάστασης της εμπιστοσύνης, κάτι που θα «πάρει» χρόνο και διευκρίνισαν πως δεν θα διαλύσουν τους συλλόγους τους, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, ευχόμενοι ταυτόχρονα καλή επιτυχία στο εγχείρημα.

Οι Σερραίοι αγρότες αποφάσισαν τελικά να κατέβουν την 1η Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα έδωσαν ραντεβού στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία της ΧΑΝΘ, για να διαδηλώσουν στο χώρο όπου θα διεξαχθεί η έκθεση Agrotica