«Θα σας φέρω θάλασσα…» Αστείο, αλλά όχι ακατόρθωτο…

Μπορεί να ακούστηκε πριν χρόνια αυτός που προεκλογικά είχε πει «μέχρι που θα σας φέρω θάλασσα…» λίγο αστείο έως ακατόρθωτο, αλλά κανείς δεν το σκέφτηκε σε δεύτερη φάση για να δει αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στις Σερρες.

Μέσα σ’ ένα μήνα έχω κατέβει τουλάχιστον τρεις φορές στη Σαντορίνη για επαγγελματικούς σκοπούς. Εδώ σπουδάζεις ΔΩΡΕΑΝ Τουρισμό! Και η ψαλίδα μεταξύ τελευταίου Νομου και Πρώτου είναι μεγάλη!

Σίγουρα Σαντορίνη δεν μπορούμε να γίνουμε, αλλά… Εάν οι τουρίστες αγαπούν τη θάλασσα και τη θεα, ε τότε ας φέρουμε θαλασσα… Και το Ντουμπάι μια απέραντη έρημος ήταν… Και πως έγινε… Κάπως, κάπου, κάποτε να γινει η αρχη για κάτι νεο. Ποιο είναι το μεγάλο σχεδιο; Κανένα!

Πως έχουμε τεχνητή λιμνη; Γιατί όχι τεχνητή θάλασσα;

Κοίτα να μαθαινεις

Περίπου 6.000 άνθρωποι μπορούν να απολαύσουν τον ήλιο στο τεχνητό νησί που έχει δημιουργήσει μια εταιρεία στα νότια του Βερολίνου.

Μέσα στο «τροπικό νησί» του Krausnick υπάρχουν τουλάχιστον 400 ξαπλώστρες, 50.000 φυτά καθώς και ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια για διακοπές που θυμίζουν… Καραϊβική.

Κανείς δεν σκέφτηκε κάτι τέτοιο; Κι όμως ένας υποψήφιος Δήμαρχος με λίγη δημιουργική τρέλα, πρόγραμμα & όραμα θα μπορούσε. Δήμος, Περιφέρεια και ιδιωτικά κεφάλαια. Όχι όμως με τα σημερινά δεδομένα που το Επιμελητήριο έκοψε παρτίδες με το Δήμο Σερρών και ένας Αντιδήμαρχος «σφάζεται» διαδικτυακά με τοπικό δημοσιογράφο…

Σας προλαβαίνω στα σχόλια…

Ποια τεχνητή θάλασσα; Εδώ ένα δεύτερο Κολυμβητήριο δεν μπορούν να κάνουν.