Η μητέρα του Αλέξη Τσίπρα ινκόγκνιτο στον τάφο της Αμφίπολης!

του Γιώργου Ροδάκογλου
Οκτώ ώρες παρέμεινε στην Αμφίπολη η μητέρα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και είδε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους με ξεναγό ένα κάτοικο της περιοχής που γνώρισε τυχαία μετά από ένα απρόσμενο διάλογο .

Η μητέρα του πρωθυπουργού επισκέφτηκε ως απλός πολίτης τον Καστά και ενώ της προτάθηκε να ειδοποιηθεί η αρμόδια υπηρεσία ώστε να δεί εσωτερικά το μνημείο, εκείνη αρνήθηκε.

«Θα δώ το μνημείο της Αμφίπολης όπως όλοι οι Έλληνες, με τη σειρά μου» είπε με ευγένεια στον κάτοικο της περιοχής την ώρα που παρατηρούσαν μαζί την είσοδο του τάφου από το απέναντι ύψωμα.

Η κυρία Τσίπρα είδε επίσης το αρχαίο γυμνάσιο, το αρχαιολογικό μουσείο, το λιοντάρι και τη περιοχή κοντά της γέφυρα του Βρασίδα. Έμεινε εντυπωσιασμένη και συχνά τόνιζε στους ανθρώπους που τη συνόδευαν «πόσο σημαντικά είναι όλα αυτά τα ευρήματα στην Αρχαία Αμφίπολη».

Η παρουσία της Αρίστης Τσίπρα στην περιοχή δεν έγινε αντιληπτή αφού έδινε την εντύπωση μιας παρέας που πηγαίνει εκδρομή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ συνοδευόταν από ένα οικογενειακό της φίλο ψυχολόγο και από την ανιψιά της.

Φανταστείτε όμως τι σοκ έπαθε ο «ξεναγός» κάτοικος της Αμφίπολης όταν διαπίστωσε ότι σχολίαζε τον πρωθυπουργό της χώρας στην ίδια του τη μητέρα την οποία μέχρι εκείνη τι στιγμή δεν γνώριζε.

«Πως τα περνάτε εδώ στην Αμφίπολη» ρώτησε η Αρίστη Τσίπρα όταν βρέθηκε στο καφενεδάκι της περιοχής και η απάντηση που δέχθηκε ήταν αυτή που την ανάγκασε να αποκαλύψει και την ταυτότητας της.

«Πώς να τα περνάμε …όταν δέκα εκατομμύρια έλληνες αδυνατίζουν και ένας παχαίνει» λέει ο κάτοικος και εκείνη αμέσως ρωτάει,

«και ποιος είναι αυτός που παχαίνει» για να πάρει την απάντηση

«Μα… ο Αλέξης Τσίπρας…»

ΑΤ: «Ε όχι δεν παχαίνει»

Κάτοικος: «Μα πως παχαίνει ….. θέλετε να τον δείτε στην τηλεόραση πως έγινε…»

ΑΤ: «Ε μα… τι λέτε… δεν ξέρει η μητέρα του…»

Άφωνος ο κάτοικος αντιλήφθητε ότι είναι η μητέρα του πρωθυπουργού της Ελλάδας και αφού εκείνη τον καθησύχασε ότι δεν συμβαίνει τίποτα απολύτως τότε εκείνος της πρότεινε να την ξεναγήσει στην περιοχή κάτι που δέχθηκε με χαρά.

Η κυρία Τσίπρα διατηρεί σπίτι στην Ελευθερούπολη και κινείται ανάμεσα στους κατοίκους ως ένας απλός πολίτης διακριτικά και χωρίς να προσδίδει σε κανέναν κάποια ιδιαίτερη ιδιότητα για τον ευατό της.

Τον Αύγουστο του 2016 η ίδια επιθυμούσε να δεί το Γιώργο Κιμούλη στενό φίλο του Αλέξη Τσίπρα στην παράσταση του κορυφαίου κωμωδιογράφου «Πλούτος του Αριστοφάνη» που δόθηκε στο πλαίσιο του 18ου φεστιβάλ Αμφίπολης .

Δεν αποκλείεται τελικά να είδε την παράσταση ωστόσο και στην περίπτωση αυτή η παρουσία της δεν έγινε αντιληπτή για δεύτερη φορά.