Η Μαρία Κόλλια για την ονομασία των Σκοπίων

Από την τοποθέτηση της ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλιας Τσαρουχά για την ονομασία των Σκοπίων:

Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι Ελλάδα. Και η Ελλάδα είναι Μακεδονία!
Ζήτω η Μακεδονία! Ζήτω η Ελλάδα!

Το όνομα Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα και μόνο Ελλάδα.Είναι ακλόνητη πεποίθησή μου, που έχει με το μέρος της την ιστορική πραγματικότητα των Βαλκανίων, ότι η προσπάθεια υπεξαίρεσης του ονόματος από τα Σκόπια, έχει σκοπούς μονάχα επεκτατικούς.
Δεν μπορώ να δεχτώ καμία υποχώρηση σ’ αυτό το θέμα, ειδικά όσο τα Σκόπια δεν προχωρούν στην πλήρη εξάλειψη και καταδίκη των αλυτρωτικών τους βλέψεων.
Δεν μπορώ να επιτρέψω να τεθούν υπό αμφισβήτηση οι εθνικοί αγώνες των προγόνων μας.
Δεν μπορώ να δεχτώ μια ονομασία που προσβάλλει το αίμα που έχυσαν οι παππούδες και οι γονείς μας από όλη την Ελλάδα, για τη Μακεδονία, επειδή κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται πώς δουλεύει η Ιστορία.
Οι υποχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έγιναν επειδή η χώρα μας βρέθηκε σε μειονεκτική θέση, εξαιτίας των γνωστών καταστάσεων.
Δεν μπορώ, λοιπόν, να δεχτώ ως επιχείρημα, ότι η Ελλάδα επέτρεψε πριν 5 ή 10 ή 20 χρόνια, τη χρήση του ονόματος Μακεδονία από τη Fyrom, και πως αυτό αποτελεί κάποιου είδους θέσφατο που δεν αλλάζει, όπως προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν τις τελευταίες ημέρες.
Η κατάσταση έχει αλλάξει. Η Ελλάδα αποδεικνύεται, κάθε μέρα περισσότερο, ο πυλώνας της Σταθερότητας, της Δημοκρατίας και της Νομιμότητας.
Οι στρατηγικοί μας σύμμαχοι, έχουν πλήρη επίγνωση του νέου σκηνικού που διαμορφώνεται και που θέτει τη χώρα μας ξανά σε ρόλο πρωταγωνιστικό.
Έχουν επίγνωση ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις επίπονες αλλά υπεύθυνες επιλογές που έκανε η Ελληνική Κυβέρνηση τα τρία τελευταία χρόνια.
Δεν μας το χάρισε κανείς αυτό, μόνοι μας το πετύχαμε, και για αυτό δεν μπορούν να μας το πάρουν πίσω.