Η ΚΡΙ-ΚΡΙ κυκλοφορεί για πρώτη φορά μαύρο παγωτό!

Tο μαύρο είναι νόστιμο. Και φωτογενές, το χρώμα που έγινε της μόδας και γαστρονομικά αν και δεν είναι υπόθεση των τελευταίων χρόνων. Χρωματικά τουλάχιστον, το μαύρο στο πιάτο μας δεν είναι κάτι πρωτότυπο αφού ζυμαρικά, ψωμί, ριζότο, πίτσα και άλλες λιχουδιές μαύρου χρώματος τρώμε εδώ και χρόνια.

Παραδοσιακά, τα φαγητά χρωματίζονται με μελάνι της σουπιάς, η καινοτομία, όμως, των τελευταίων χρόνων είναι η χρήση ενεργού φυτικού άνθρακα στο μαγείρεμα. Ενθουσιάστηκα, λοιπόν, όταν έφτασε στο γραφείο για δοκιμή το Rodeo Black Cookies, το πρώτο μαύρο παγωτό που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα η Κρι Κρι. Είναι ένα παγωτό τόσο όσο γλυκό και φίνο με απαλή υφή και γεύση εξαιρετική χάρη στο εκλεκτό γάλα που χρησιμοποιεί η σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία. Επίσης είναι παιχνιδιάρικο, αφού γλώσσα και χείλη μαυρίζουν προς στιγμήν. Επισημαίνω: μαυρίζει και η τουαλέτα όταν έρθει η ώρα της, αλλά κανένα πρόβλημα. Ισα ίσα, είναι φυσιολογικό και υγιεινό, αφού ο ενεργός φυτικός άνθρακας δεσμεύει τοξίνες και αέρια, που μπορεί να υπάρχουν στον γαστρεντερικό σωλήνα. Από το ζωηρό ροζ της φράουλας, το απαλό πράσινο του φιστικιού και το θελκτικό σοκολατί, στο μαύρο του κάρβουνου.  Το παγωτό είναι μαύρο σαν πίσσα αλλά δεν περιέχει χρωστικές. Οφείλει το χρώμα του σε επεξεργασμένα και ‘καρβουνιασμένα’ κομμάτια κελύφους καρύδας. Κι έχει ανοίξει και διάλογος εάν τελικώς ο «ενεργοποιημένος ξυλάνθρακας» βοηθά στην αποβολή των τοξινών. Απομένουν πολλά να ειπωθούν. Όπως με πόση λαχτάρα μπορεί να απολαύσει κάποιος μια μπάλα παγωτού που θυμίζει μπατ μομπίλ, το οποίο έχει περάσει προηγουμένως από μπλέντερ. Οι φανατικοί φίλοι του υποστηρίζουν ότι είναι και αγνό και ευχάριστα δροσιστικό και παρά το χρώμα του, δεν σου μαυρίζει την διάθεση.