Η Αλίκη, ο Κωνσταντίνος & οι Σέρρες – Video

Ο νεαρός -τοτε- δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου καταφέρνει να πάρει μια μεγάλη συνέντευξη για το Mega Channel και την εκπομπή «Ενώπιος – Ενωπίω». 

Το 1993 η Αλίκη Βουγιουκλάκη μιλά εκ βαθέων για όλους και για όλα απέναντι στον …διαβασμενο Χατζηνικολάου και η εκπομπή σπάει όλα τα μηχανάκια της AGB!

Ανάμεσα στις εξομολογησεις της η «Εθνική Σταρ» αναφέρει και τις Σέρρες

«Κουβεντιάζαμε ώρες ατελείωτες με τον Κωνσταντίνο. Κάναμε πολύ παρέα, ήταν πολύ τρυφερό παιδί, πολύ πιεσμένος από τη μητέρα του. Μετά τον είχε στείλει τουρνέ για να τον απομακρύνει από μένα. Θυμάμαι στις Σέρρες. Ο Κωνσταντίνος είχε μία συγκέντρωση. Είχε μαζέψει αξιωματικούς για να τους μιλήσει. Εγώ βγήκα στο μπαλκόνι για να δω τί γίνεται και όλος ο κόσμος που είχε μαζευτεί για τον Κωνσταντίνο, γύρισε και φώναζε “Αλίκη, Αλίκη”.

Κατάλαβες, δεν μου χρειαζόταν εμένα πια, είχε πάψει να με γοητεύει. Δεν με ενδιέφερε να γίνω Γκρέις Κέλι της Ελλάδας. Άπαπα, θα έπληττα. Ήμουν Γκρέις χωρίς να πλήττω. Την επόμενη μέρα βγήκε ο Φίνος και δήλωσε στις εφημερίδες :”Αλίκη Βουγιουκλάκη, Βασίλισσα της ελληνικής οθόνης.” Φαντάζομαι τα νεύρα της Φρειδερίκης… Είχα νοιώσει τότε βασίλισσα και ότι δεν περιμένω πλέον το πριγκιπόπουλο.” διηγείται στον Νίκο Χατζηνικολάου στην περίφημη τηλεοπτική της συνέντευξη το 1993.

Η Αλίκη με τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο

Η επόμενη δημόσια συνάντηση με το διάδοχο ήταν τον Ιούνιου του 1962, στην πρεμιέρα της “Οδού Ονείρων” στο θέατρο Μετροπόλιταν. Αξίζει να αναφερθεί πως στην πλατεία ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η Τζίνα Μπαχάουερ, η Τζέιν Φόντα. Όταν κάνει την είσοδό του ο Κωνσταντίνος, κατά το πρωτόκολλο, όλοι σηκώνονται. Εκτός από την Αλίκη, που τον χαιρέτησε καθιστή! Και ξέσπασε…σκάνδαλο!

Η Ελένη Βλάχου είχε γράψει “Αποκλείεται η Αλίκη να μην ξέρει τρόπους καλής συμπεριφοράς. Γιατί δεν σηκώθηκε;”

“Toυ είχα θυμώσει. Προσωπικά ζητήματα.” απαντά η Αλίκη. “Η μητέρα μου μου είχε μιλήσει για όσα συνέβησαν τότε, εγώ οφείλω να αναφερθώ μόνο σε όσα εκείνη είχε δημοσιοποιήσει.” γράφει ο Γιάννης Παπαμιχαήλ. Αποφεύγει να σχολιάσει τις λιγότερες φωτισμένες πλευρές του φημολογούμενου ειδυλλίου, δίνοντας έμφαση στις παραμυθένιες πλευρές του. Μια φήμη που δεν υποστηρίζεται από πουθενά και διαψεύδεται από το περιβάλλον της Αλίκης, ήταν πως έμεινε έγκυος στο παιδί του διαδόχου και την υποβάλλουν σε ακούσια άμβλωση. “Κι εμένα με ήθελε ο βασιλιάς αλλά θα έπρεπε να αφήσω την καριέρα μου και να μπω στη σκιά του. Δεν το θέλησα, προτίμησα να παραμείνω Αλίκη Βουγιουκλάκη.” είπε η ίδια. Και να παντρευτεί τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ- τον ιδανικό συμπρωταγωνιστή της.

Δείτε επίσης παρακάτω στο βίντεο τη δεύτερη (άγνωστη) συνεντευξη Χατζηνικολάου – Βουγιουκλάκη

 

 

Πηγές: «Έχω ένα μυστικό» , Γιάννης Παπαμιχαήλ – Εκδόσεις Λιβάνη «Η Αλίκη και …οι άλλοι.»

Συνέντευξη – Mega channel 1993 στον Νίκο Χατζηνικολάου, «Ενώπιος Ενωπίω’ The Aliki Vougiouklaki Show channel youtube