Ηρακλεια: Έκλεψε Λεωφορείο – Καταδίωξη αστυνομικών – Video

Ενας 20χρονος συνελήφθη την Τετάρτη τα ξημερώματα στον Προβατά Σερρών, ύστερα από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, για κλοπή λεωφορείου.

Χωρίς να έχει το απαραίτητο Δίπλωμα οδήγησης, έκλεψε λεωφορείο το οποίο ήταν σταθμευμένο στα ΚΤΕΛ στην Ηράκλεια. Το περιστατικό αυτό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης και αυτος που το έκλεψε ήταν σεσημασμενος στην Ηράκλεια, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πατήστε εδώ για να δείτε VIDEO

Σε μια στροφή έριξε το λεωφορείο σε μια κολόνα. Εκείνη τη στιγμή η Αστυνομία που βρέθηκε εκει είδε το σκηνικό οπότε τον ακολούθησαν με περιπολικό από πίσω.

Αμέσως μετά του έκαναν νόημα να σταματήσει. Αυτός, ωστόσο, αντί να σταματήσει άρχισε να τρέχει παραπάνω με αποτέλεσμα να αρχίσει η καταδίωξη.

Οι Αστυνομικοί από την Ηράκλεια ενημέρωσαν συναδέλφους τους από Σέρρες οι οποίοι ήρθαν με περιπολικά και έστησαν μπλόκο στα Καλά Δέντρα, οπου και είχαν κατέβει από τα οχήματα και τον περίμεναν.

Αυτός όμως σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες δεν πτοήθηκε πήγε κατά πάνω τους με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να φοβηθούν και να αποτραβηχτουν. Συνεχίστηκε αμεσως μετά η καταδίωξη με μεγάλη ταχύτητα τόσο του Λεωφορείου οδό και των περιπολικών.

Κάπου στον περιφερειακό δρόμο και πιο συγκεκριμένα στο Εργοστάσιο Ζαχάρεως πήγε να κανει κάποιον ελιγμό, έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου και έπεσε πάνω σε έναν τοίχο με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί το λεωφορείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 20χρονος έκλεψε λεωφορείο ιδιοκτησίας 57χρονου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε περιοχή της Ηράκλειας Σερρών, αφού αρχικά παραβίασε πόρτα και χρησιμοποίησε κλειδί του οχήματος που βρήκε στο εσωτερικό του.

Ο νεαρός εντοπίσθηκε άμεσα από περιπολούντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και αντιλαμβανόμενος την παρουσία τους προσπάθησε να διαφύγει, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο 20χρονος συνελήφθη.

Την επόμενη ημέρα οδηγοί λεωφορείων που συναντήσαμε στο πάρκινγκ μας είπαν πως ήταν πολύ επικίνδυνο να οδηγεί κάποιος ανεξέλεγκτα λεωφορείο χωρίς να έχει δίπλωμα. Μας είπαν ακόμα πως η κατάσταση θα ήταν πολύ πιο δύσκολη εάν η καταδίωξη γινόταν μέσα στην πόλη των Σερρών.

Σε βάρος του 20χρονου, βεβαιώθηκαν από το Τμήμα Τροχαίας Σερρών τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.