Ευρωμπάσκετ 2017: Ήττα Ελλάδας από Γαλλια (95-87)

Ένα δεκάλεπτο το τεταρτο δεν ήταν αρκετό για την Ελλάδα, που ηττήθηκε από την Γαλλία με 95-87.
Απογοητευτική για τρεις περιόδους, η Ελλάδα προσπάθησε για την ανατροπή στην τέταρτη πριν συμβιβαστεί με την ήττα (95-87) απέναντι στην συνολικά ανώτερη, πιο ψύχραιμη και ισορροπημένη Γαλλία.

Το πρώτο μέρος του αγώνα με την Ισλανδία προβλημάτισε τους πάντες, όμως η κυριαρχία της Ελλάδας στο δεύτερο έδωσε μια άνετη νίκη και έκρυψε τα προβλήματα της Εθνικής κάτω από το χαλάκι. Το αποτέλεσμα ήταν αυτά τα προβλήματα να εμφανιστούν δυο μέρες αργότερα απέναντι στη Γαλλία, η οποία κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης απέναντι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (95-87) και με τη σειρά της ανασυντάχθηκε μετά την ήττα της πρεμιέρας με τους οικοδεσπότες Φινλανδούς.

Η κακή κυκλοφορία στην επίθεση, η επιμονή σε συγκεκριμένα σχήματα, αλλά περισσότερο απ’ όλα η τραγική αμυντική λειτουργία και η γκρίνια, ήταν τα στοιχεία που έριξαν την Ελλάδα στο καναβάτσο. Καμία ήττα δεν είναι καταστροφική, όμως το… μεγάλο κάδρο απέναντι στη Γαλλία ήταν μουντό, προβληματικό και έγινε απλώς υποφερτό χάρη στην τεράστια προσπάθεια που έγινε στην τέταρτη περίοδο. Το «ροκάνισμα» της διαφοράς από τους 24 στους έξι έδωσε τουλάχιστον ελπίδα, με το αυριανό (16:30, ΕΡΤ1) ματς με τη Σλοβενία να είναι πολύ κρίσιμο καθώς η τριάδα των Ντόντσιτς-Ντράγκιτς-Ράντολφ περιμένει με άγριες διαθέσεις τους παίκτες του Κώστα Μίσσα
φωτο-πηγη: Sport24