Επιθεση Ραχηλ σε Ταγιάνι: «Εισαι ηλιθιος & ανιστορητος»

Επίθεση εξαπέλυσε η πρώην Βουλευτής του Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή, στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον νέο πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, μετά από τις σχετικές δηλώσεις του δεύτερου, για τα Σκόπια.

Συγκεκριμένα, ο νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, δήλωσε ότι τα Σκόπια είναι «Μακεδονία», και θεωρεί πως ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Β’ ήταν πρόγονοι των Σκοπιανών.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Ραχήλ Μακρή, όπου «επιτέθηκε» τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στον κ. Ταγιάνι, μέσω του προσωπικού της λογαριασμό στο twitter.

Συγκεκριμένα, κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση για το θέμα της Μακεδονίας, με αφορμή το tweet του, όπου έδινε συγχαρητήρια στον κ. Ταγιάνι για την εκλογή του, αποκαλώντας τον «καλό φίλο της Ελλάδας και της Νέας Δημοκρατίας».

Η κ. Μακρή έγραψε: Κύριε πρόεδρε της #ΝΔ @kmitsotakis ο κ. Αντόνιο Ταγιάνι που συγχαρήκατε είπε τα Σκόπια «#Μακεδονία». Πείτε μας είναι ή όχι; #NeaDimokratia

Ενώ συνέχισε την «επίθεσή» της, στον νέο Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, αναφέροντας τα κάτωθι: «Οι πραγματικοί Μακεδόνες είναι Έλληνες και μιλούν ελληνικά. Αυτοί που αποκαλείτε Μακεδόνες τι γλώσσα μιλάνε; είσαι ανιστόρητος και ηλίθιος. Η Μακεδονία είναι Ελληνική».

Η κ. Μακρή στη συνέχεια εξέδωσε και Δελτίο Τύπου όπου ανέφερε τα εξής:

«Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα συγχαρητήρια του στον φίλο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ταγιάνι, ο οποίος όχι μόνο αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» αλλά χαρακτηρίζει τους Σκοπιανούς, απόγονους του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Συγχαρητήρια, γιατί δείχνει τις πραγματικές του προθέσεις απέναντι σε σοβαρά εθνικά ζητήματα της πατρίδας.

Ο Ελληνικός λαός, πέρα από μνήμη και κρίση, έχει και την ευφυΐα να περιγράφει τέτοιες συμπεριφορές χωρίς πολλά λόγια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αρκεί μια πρόταση, μια παροιμία: «Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι!».

Το κακό για τον «πατριώτη» Κυριάκο Μητσοτάκη είναι, πως πέρα από τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος του που όσο περνάει ο καιρός χάνει κάθε έννοια πατριωτισμού, αυτές οι κινήσεις θα έχουν και μία ακόμη συνέπεια: Θα τρίζουν τα κόκκαλα του ιδρυτή της ΝΔ, που κάποτε έκλαψε για τη Μακεδονία!

Τη μοναδική, της Ελλάδος, όχι αυτή του φίλου της ΝΔ και του Κυριάκου, του κ. Ταγιάνι.

Κύριοι Μητσοτάκη και Ταγιάνι η Μακεδονία είναι ελληνική είτε σας αρέσει, είτε όχι».

Ραχήλ Μακρή: «Τρίζουν τα κόκκαλα του Καραμανλή που κάποτε έκλαψε για την Μακεδονία, τη μοναδική της Ελλάδας, όχι αυτή του φίλου της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου του κ. Ταγιάνι»