Ενημέρωση ΑΝΥΕΘΑ για τον ιστορικό τουρισμό

Ο ΑΝΥΕΘΑ ενημερώθηκε και έδειξε ενδιαφέρον για τις δράσεις που προωθεί  το τελευταίο διάστημα η Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση για την ανάδειξη του ιστορικού – βιωματικού τουρισμού ή τουρισμού μνήμης στην πάλαι ποτέ «Γραμμή Μεταξά» στο βόρειο τμήμα των Σερρών.

Ο κ.Κουβέλης ζήτησε να ενημερωθεί για τη σημερινή κατάσταση των παροπλισμένων οχυρώσεων και πως αυτές θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, συλλογικούς και ιδιωτικούς φορείς. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, η Κοιν.Σ.Επ. κατέθεσε Υπόμνημα με προτάσεις για την αξιοποίηση και ανάδειξη της «Γραμμής Μεταξά» ως ιστορικού προορισμού, ενώ παρουσίασε την πρόταση που κατατέθηκε εδώ και δύο χρόνια στο ΥΕΘΑ, για μετατροπή του παροπλισμένου συγκροτήματος του οχυρού Καρατάς στο όρος Άγκιστρο, σε Ιστορικό θεματικό Πάρκο.
Παράλληλα ο ΑΝΥΕΘΑ αποδέχτηκε πρόσκληση της Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση, να επισκεφθεί την περιοχή μας  σε χρόνο που θα καθοριστεί το επόμενο διάστημα, προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια για ανάδειξης και προώθησης του ιστορικού τουρισμού ή τουρισμού μνήμης.
Η Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση, θα ήθελε να ευχαριστήσει τον ΑΝΥΕΘΑ κ.Φώτη Κουβέλη και για τη συνάντηση και για το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξε σε όσα του παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν.