Εκλογές Κεντροαριστερά: Μάθε που ψηφίζεις

Η ώρα της κρίσης για τον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς έφθασε, καθώς την Κυριακή 12 Νοεμβρίου ανοίγουν οι κάλπες για την ανάδειξη του προέδρου. Εφόσον κανένας από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει ποσοστό 50%+1ψήφο, θα διεξαχθεί και δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και θα μπορούν να ψηφίσουν σε ένα από τα σχεδόν χίλια εκλογικά τμήματα που έχουν ανοίξει σε όλη τη χώρα.

Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο, ενώ θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των τριών ευρώ. Να σημειωθεί πως δικαίωμα ψήφου στον δεύτερο γύρο θα έχουν μόνον όσοι ψηφίσουν στον πρώτο.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε 982 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ (ειδικά στην Αθήνα έως τις 9) και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση του αδιαβλήτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Οι υποψήφιοι που διεκδικούν την προεδρία του νέου φορέα είναι εννέα:  Νίκος Ανδρουλάκης,Κωνσταντίνος ΓάτσιοςΦώφη ΓεννηματάςΣταύρος ΘεοδωράκηςΓιώργος ΚαμίνηςΓιάννης ΜανιάτηςΑπόστολος ΠόνταςΓιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζιώτης.

Μήνυμα προς τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετάσχουν στη ψηφοφορία της Κυριακής για την εκλογή του προέδρου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, απευθύνει μέσω του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών & Δεοντολογίας, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος. «Η μεγάλη προσέλευση. Αν την πετύχουμε, όλα στη συνέχεια διευκολύνονται», δηλώνει λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, αύριο το πρωί.

 

 

Πηγή CNN.GR

Φωτό ΑΝΤ1 TV