«Είναι μακέτο τούτο το έργο..;» – Τα εντυπωσιακα έργα του Δ.Σερρων

«Είναι μακέτο τούτο το έργο;» έλεγε ο Κώστας Σημιτης

 

…Από τους συγχρονους Πύργους του Γιάννη Βλαχου στα έργα του Πέτρου Αγγελίδη. Ο οποίος δεν έταξε μεγαλα έργα, άρα δεν δεσμεύεται και να κάνει εντυπωσιακα έργα.

Διαβαστε σε άλλο άρθρο του FONH.GR για την πεζοδρόμηση της οδου Κ.Καραμανλη στις Σέρρες.

Η συνταγή απλή και ευκολη. Έργο δίχως ουσιαστικό σχεδιο. Πρόχειρο και φθηνό! Καινοτομίες δεν θα βρείτε πουθενά. Το αν ζούμε στο 2018 αυτό δεν έχει καμία σημασια, τα έργα μοιάζουν σαν του 1938!

Όλα ξεκινησαν από την πλατεία Εμπορίου… Έργο απλο. Δρομάκια, παγκάκια και πρασιναδα.

Μπορεί στην αρχή να ξέχασαν τα φώτα, αλλά μετά αγοράστηκαν όπως όπως για να μην γράφουν και λένε ότι είναι σκοτεινη η πλατεία.

Αμέσως μετά στην Δορυλαίου

Ανάπλαση σημαίνει να στρώσουμε ένα δρομακι για να το απολαμβάνουν όλοι οι Σερραίοι πολίτες.

…Και το πολυδιαφημισμένο έργο είναι γεγονος. Ανάπλαση της Κ.Καραμανλη. Ένα έργο αξιοθαύμαστο που λέει και ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Γκότσης. «Είναι το σαλόνι της πόλης μας»…

Και η μεγάλη στιγμή έφτασε σήμερα… Αξίζει να σημειωθεί πως για τα εγκαίνια εργάστηκαν όλοι οι άνθρωποι του Δήμου Σερρών και παρά πολλοί εθελοντες. Άλλο αν δεν ήρθαν… Είναι Καλοκαίρι και πήγαν στη θάλασσα.

Με… «δημιουργικη» τρελα & κορδελα!

Τελικά η κορδέλα κόπηκε και ο Δήμαρχος Σερρών πέρασε στην ιστορία… Ένα ακόμα εντυπωσιακό έργο θα το χαίρονται στο εξής πολλοι Σερραίοι οι οποίοι θα περπατούν και δεν θα πιστεύουν στα μάτια τους πως έγινε…