Δικαιωση FONH: Εξιχνιάστηκε η ανατιναξη ΑΤΜ στον Λευκώνα

Λίγες ημέρες μετά την ανατίναξη το FONH.GR ειχε αποκαλύψει τη μέθοδο

Τρεις υπήκοοι Ρουμανίας είναι οι δράστες της ανατίναξης μηχανήματος ανάληψης χρημάτων τον περασμένο Οκτώβριο στον Λευκώνα. Οι δράστες είχαν διαφύγει τότε έχοντας αποσπάσει το ποσό των 84.290 ευρώ.

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, οδήγησε στην εξιχνίαση της κλοπής του ΑΤΜ, που έγινε με τη μέθοδο «PLOFKRAAK».

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο αντρών ηλικίας 30 και 31 ετών, καθώς και μίας 31χρονης γυναίκας, όλοι τους υπήκοοι Ρουμανίας, για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, εμπρησμό και έκρηξη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι συγκρότησαν εγκληματική ομάδα τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2016 και προέβαιναν σε διακεκριμένες κλοπές, με σκοπό την αφαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών.

Από τους αστυνομικούς εξακριβώθηκε ότι τα ξημερώματα της 4ης Οκτωβρίου του 2016, τα παραπάνω άτομα ενεργώντας μαζί με άγνωστους συνεργούς τους και χρησιμοποιώντας τρία οχήματα, πήγαν στον Λευκώνα Σερρών και αφού προκάλεσαν έκρηξη σε μηχάνημα ανάληψης χρημάτων που ήταν εγκατεστημένο εντός οικίσκου, διοχετεύοντας σε αυτό εύφλεκτο αέριο, κατάφεραν να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 84.290 ευρώ.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις κατηγορούμενοι, είναι έγκλειστοι καταστημάτων κράτησης της χώρας, για παρόμοια αδικήματα.

Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των στοιχείων των άγνωστων συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Το ρεπορτάζ του FONH.GR που είχε δημοσιεύσει και το CNN Greece

Πατήστε εδω