Διακινητές μετέφεραν 20 παράτυπους μετανάστες στα Κερδύλλια

Δύο άτομα συνελήφθησαν χθες το απόγευμα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

Πρόκειται για δύο υπηκόους Συρίας ηλικίας 20 και 17 ετών.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στην Αμφίπολη Σερρών, εντοπίσθηκε το όχημα στο οποίο επέβαιναν τα παραπάνω άτομα ως οδηγός και συνοδηγός και σε σήμα των αστυνομικών για διενέργεια ελέγχου, αρχικά ανέπτυξαν ταχύτητα και στη συνέχεια εγκατέλειψαν το όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Όπως διαπιστώθηκε, εντός του αυτοκινήτου μετέφεραν τέσσερις άνδρες, πέντε γυναίκες και δέκα ανήλικα παιδιά, όλοι τους υπήκοοι Συρίας, καθώς και δύο άνδρες υπηκόους Ιράν και Ιράκ, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας μέσω της ελληνοτουρκικής μεθορίου, από όπου και παρελήφθησαν με σκοπό την παράνομη προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας.

Ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών, εντοπίσθηκαν οι δύο διακινητές στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης και συνελήφθησαν, ενώ από την κατοχή τους κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και πέντε κάρτες κινητής τηλεφωνίας (sim). Επίσης κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

πηγή: thestival.gr