Γυναίκα Δήμαρχος Σερρών! Άποψη του Γιάννη Δελή

«Μια γυναίκα μπορεί, τη ζωή σου να αλλάξει μπορεί…» το λέει & το τραγουδάκι…

 

 

7534 κλικ μέσα σε δύο ημέρες προσέλκυσε το ρεπορτάζ του FONH.GR και χωρίς να γίνει χορηγούμενη η είδηση στα κοινωνικά δικτυα (…δηλαδή να πληρώσουμε για να την διαβάσουν περισσότεροι). Η είδηση πέρασε (όπως ήταν φυσικο) και τα σύνορα του Ν.Σερρων και συζητήθηκε έντονα.

«Γιατί μείνατε πίσω εκεί στις Σέρρες;» μου λεει ένας συνάδελφος από Καβάλα (εχουν Δημαρχο γυναίκα) τα ίδια κι ένας από Θεσσαλονίκη (κυκλοφορούν σενάρια για την Έλενα Ραπτη). Τους απαντώ πως η Βισαλτια βγάζει γυναίκες, στο Δήμο Σερρών δεν βγήκε ποτέ…

Γυναίκα λοιπόν… Και τι γυναίκα, με τα όλα της! Θηλυκότητα, μυαλό, ικανότητα, διαχειριση, άφθαρτη! Τώρα που τα γράφω αυτά γιατί τη γνωρίζω στο μυαλό μου έρχονται και άλλες με πλούσια προσόντα.

«Μια γυναικα μπορεί να χαράξει καινούρια γραμμη»

Στην Ελλάδα βέβαια (δεν θα μπορούσε να είναι έξω και η πόλη μας) μας αρέσει η ονοματολογία! Όσοι Σαρανταριζουν σίγουρα έχουν παίξει μικροτεροι το διάσημο παιχνίδι «Μάντεψε ποιος;«. Εγώ το έπαιζα με τον αδερφό μου μικρός και πάντα είχε ενδιαφέρον. «Φοράει φούστα, έχει μεγάλο στήθος, ειναι ξανθια, φοράει πράσινα γοβάκια… Είναι η Μαρια! (Τυχαιο το όνομα, μην αρχίσετε τα τηλέφωνα & τα μηνυματα πάλι…)

Δεν σας κρύβω πως με χαρά βλέπω πως το ρεπορτάζ μας άνοιξε έναν νέο κύκλο συζήτησης όχι μόνο στην πόλη, αλλά και στον Νομό Σερρών. Γυναίκα Δήμαρχος, γιατί όχι; Άλλος αέρας, άλλο άρωμα στο γραφείο, άλλη σκέψη… Μακάρι να δηλώσουν ενδιαφέρον και άλλες Σερραίες, όχι απαραίτητα επώνυμες…