Β.Καλαιτζιδης: «Κοίτα ποιος μιλάει» για δημοκρατικότητα στο Επιμελητήριο Σερρών

Απάντηση στην ανακοίνωση του συνδυασμού “Ανάπτυξη Ν. Σερρών” έδωσε ο επικεφαλης Βασίλης Καλαϊτζίδης.

Σε γραπτή του δήλωση, ο επικεφαλής της παράταξης “Επιμελείς Σέρρες”, αναφέρει:

«Είναι τουλάχιστον οξύμωρο και φαιδρό να μιλούν κάποιοι για «αποδυνάμωση του δημοκρατικού στοιχείου» του Επιμελητηρίου Σερρών, να εγκαλούν το συνδυασμό «Επιμελείς Σέρρες» με αστεία επιχειρήματα και να υπεραμύνονται των δικών τους ενεργειών, οι οποίες κάθε άλλο παρά δίκαιες και δημοκρατικές ήταν.

Πιο συγκεκριμένα, και προκειμένου να μην αιωρούνται ανακρίβειες και να μην δημιουργούνται εντυπώσεις που ενδεχομένως να παραπλανούν και αποπροσανατολίζουν, έχουμε την ηθική υποχρέωση να ξεκαθαρίσουμε (μια και καλή) την τάξη των πραγμάτων.

Στο εχθρικό περιβάλλον που με κάθε τρόπο δημιούργησε η άλλη παράταξη (σσ Ανάπτυξη Ν.Σερρών) , η μόνη ασφαλής διέξοδος για τις «Επιμελείς Σέρρες» ήταν ο δρόμος της νομιμότητας και της Εισαγγελίας Σερρών. Ήταν ο μόνος δρόμος, την ώρα που εναγωνίως αναζητούσαμε λεπτομέρειες για μια διαδικασία που κάποιοι λίγοι εμπνεύστηκαν και που οι ίδιοι φρόντισαν το πλαίσιό της να παραμείνει εντέχνως ασαφές.

Εάν εσείς κύριοι της «Ανάπτυξης Ν.Σερρών» λειτουργούσατε εντός νομιμότητας, οι «Επιμελείς Σέρρες» δεν θα κατέφευγαν στον Εισαγγελέα Σερρών για τα αυτονόητα. Εξ ανάγκης ωθηθήκαμε στον Εισαγγελέα Σερρών, ο οποίος σημειωτέον κάθε φορά μάς δικαίωνε. Και πάντως, αυτό σε καμία περίπτωση δεν λέγεται εκφοβισμός.

Πρέπει (επιτέλους) να κατανοήσετε ότι το Επιμελητήριο Σερρών δεν είναι το μαγαζί σας και ούτε κάποιος ή κάτι σας νομιμοποιεί για να βάζετε προσχώματα στην κεκτημένη ταχύτητα που ήδη έχει αναπτύξει ο συνδυασμός «Επιμελείς Σέρρες». 

Θα συμβούλευα την «Ανάπτυξη Νομού Σερρών» να μην κόπτεται (εκ των υστέρων πάντα) για όσους ψηφοφόρους αποκλείστηκαν.  Να σας θυμίσω ότι Εσείς ήσασταν που κλείσατε τις πόρτες του Επιμελητηρίου Σερρών στην πλατιά μάζα των Σερραίων επιχειρηματιών, Εσείς ήσασταν που σβήσατε τα φώτα του Επιμελητηριακού Μεγάρου για τους κάθε λογής κλάδους των Σερραίων επαγγελματιών, και πάλι Εσείς ήσασταν που για μήνες μείνατε μόνοι αναζητώντας επί ματαίω αποκούμπια για να σας προκύψει Απαρτία στα Διοικητικά Συμβούλια».