Αφιέρωμα: Παραλίες Στρυμονικού κόλπου: Νέα Κερδύλλια (φωτό)

Δεύτερος σταθμός της περιήγησης μας φέτος στις παραλίες του Στρυμονικού κόλπου και των αφιερωμάτων, είναι η Σερραϊκή παραλία των Νέων Κερδυλλίων. Έχουνε οι Σέρρες θάλασσα; Η απάντηση είναι ΝΑΙ και μάλιστα στο νοτιότερο άκρο του νομού. Το FONH.GR φέρνει στο φως ένα νέο αφιέρωμα για την περιοχή που βρίσκεται στον Νομό Σερρών και πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Αμφιπολης, όμως για πολλά χρόνια διασκεδάζουν και διαμένουν εκεί γύρω Σερραίοι πολίτες. Προσοχή, εμείς από την σειρά μας καταγράψαμε τα μαγαζιά εστίασης και beach bar που βρίσκονται μόνο μπροστά στην παραλία, όχι ότι τα υπόλοιπα δεν είναι σημαντικά ή δεν έχουν γράψει την δική τους ιστορία. Όπως και στα άλλα αφιερώματα που κάναμε για τις παραλίες, οι δικές σας επισημάνσεις και σχόλια, είναι αυτά που θα εμπλουτίσουν καλύτερα το θέμα.

Παραλία των Νέων Κερδυλλίων λοιπόν, μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια έχει πολύ ανάπτυξη σε σπίτια και μαγαζιά και παλαιότερα ήταν λίγο έως πολύ παρεξηγημένη. Πολλές οι αναμνήσεις που υπάρχουν στους Σερραίους, τόσο από αυτούς που έκαναν διακοπές αυθημερόν ή μια Κυριακή, ή έχουν και έμειναν σε σπίτια της περιοχής.

Ξεκινάμε από την «ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ» ένα μαγαζί που έχει την δική του ιστορική σημασία, αφού ακόμα και αν κάποιος δεν πήγε, σίγουρα περνούσε από τον δρόμο και έβλεπε την μπλε ταμπέλα. Τώρα βρίσκει σε εκείνο το μαγαζί μια ωραία ταβέρνα και απέναντι το beach bar «Bratsaki».

Ένα από τα καλύτερα μπιτς μπαρ της περιοχής που τα τελευταία χρόνια έγινε τάση. Στον κόμβο των Κερδυλλίων με πρόσβαση για είσοδο και από την Εγνατία οδό συναντήσαμε το βενζινάδικο της “SHELL”.

Εφοδιασμό βενζίνης αλλά και ένα υπερσύχρονο καφέ το Autostrada με σάντουιτς, σπιτικά φαγητά, αναψυκτικά και ποτά και με μια υπέροχη βεράντα που βλέπει θάλασσα.

Μέσα στα Κερδύλλια παίρνουμε πρωϊνό στον πέτρινο φούρνο του κ.Γάκη, γνωστό μαγαζί στην περιοχή και όχι μόνο. Φέτος άνοιξε και δεύτερος φούρνος στην περιοχή. Για σάντουιτς και χοτ-ντογκ στου Παπακωνσταντίνου, είναι τέλεια. Για ψάρι και ουζακι στην ψαροταβέρνα «Μάκης». Η καλύτερη ψαροταβέρνα με διάφορα.