Αρχίζει του Μουντιαλ, πάρτε θέσεις – Άποψη του Κώστα Δελή

Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που θυμάμαι ήταν αυτό που έγινε στο Μεξικό το 1986. Πάντα όταν είμαστε παιδιά θυμόμαστε με μεγάλη νοσταλγία τις πρώτες μας αναμνήσεις. Εκείνο το καλοκαίρι τα ζούσαμε όλα, από τα χαρτάκια που μαζεύαμε, μέχρι τα αναψυκτικά που πονάνε και στους αγώνες που βλέπαμε. Από το άστρο του Ντιέγκο Μαραντόνα, μέχρι το κλάμα της Αγγλίας. Το χέρι του Θεού, το γκολ που έβαλε με την Αγγλία θα μείνουν αξέχαστα.

Από τότε υποστηρίζω την Αργεντινή μέχρι και σήμερα. Φυσικά όταν η Εθνική Ελλάδος συμμετέχει δεν υπάρχει ερώτημα για το τι υποστηρίζουμε. Ακόμα θυμάμαι την εντυπωσιακή φανέλα της Δυτικής Γερμανίας στο Μουντιάλ του 90′.

Λόταρ Ματεους, Αντρέας Μπρεμε, Γιούργκεν Κλινσμαν, παικταραδες.

Επίσης θυμάμαι αλλά βραδια χρόνια μετά Βραζιλα-Ιταλια επικά ματς. Μεγάλες προσωπικότητες που έκαναν φοβερά πράγματα, η κάποιοι που ξεπρόβαλαν. Βλέπε περίπτωση Σαλβατορε Σκυλατσι το 90′ στην Ιταλία. Από τονπουθτο  είχε βγει πρώτος σκόρερ στο Μουντιάλ.

Από τις μασκότ που βλέπαμε στις εφημερίδες και τα περιοδικά, τώρα έχουμε τα τραγούδια του Μουντιαλ.

Μουντιάλ χωρίς Εθνική ομάδα είναι δύσκολα. Βέβαια δεν θέλουμε να θυμόμαστε την Αμερική το 94′ και τις εμφανίσεις που κάναμε.

Όπως και να έχει μπαίνουμε στην σεντρα και τα συναισθήματα φέτος είναι αναμικτα, τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ.