Αραμπατζη: «Πλήρως Αντιαναπτυξιακος & φοροεπιδρομικος ο Προϋπολογισμός»

Φ. Αραμπατζή: «Πλήρως αντιαναπτυξιακός, αντιεπενδυτικός
και φοροεπιδρομικός ο προϋπολογισμός του 2017
της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»

Για έναν προϋπολογισμό απόλυτου παραλογισμού και προκλητικού ψέματος, που επιβάλλει φόρους πολλών δις, στραγγαλίζοντας και άλλο την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ η Αν. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή από το βήμα της Βουλής.

Η Σερραία Βουλευτής υπογράμμισε ότι αποτελεί πρόκληση να συνδέει η Κυβέρνηση τις αισιόδοξες προβλέψεις του προϋπολογισμού με την πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων, όταν η ίδια η Κυβέρνηση τις πολεμάει με μανία και οι Υπουργοί της συναγωνίζονται για το ποιος πρώτα θα τις υπονομεύσει.

«Σέρνεστε με το ζόρι στο δρόμο των ευρωπαϊκών πολιτικών ενώ η ψυχή σας είναι στα οράματα και στις πολιτικές του Μαδούρο και του Κάστρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Αραμπατζή επικέντρωσε την κριτική της κατά της Κυβέρνησης στο λυσσαλέο κυνήγι της πρωτογενούς παραγωγής, ενός από τους δύο βασικούς πυλώνες ανάπτυξης που διαθέτει η Ελληνική οικονομία. Τόνισε ότι ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος της χώρας πλήττεται βαριά από την αύξηση της φορολογίας από το 13% στο 22-45%, από τη φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων από το 1ο ευρώ, από την αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100%, από την εκτίναξη των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών κατά 188 εκατ. ευρώ τη διετία 2016-2017 και από την περικοπή του 60% της σύνταξης των συνταξιούχων αγροτών, που για την επιβίωσή τους συνεχίζουν να καλλιεργούν.

Την ίδια στιγμή με τη φορολογική και ασφαλιστική καταδίωξη, η Κυβέρνηση εκτινάσσει το κόστος παραγωγής, με την αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και υπηρεσίες από το 13% στο 24%, με την πλήρη κατάργηση της επιστροφής του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης και την περαιτέρω εκτίναξη της τιμής του.

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν η κ. Αραμπατζή και για την μνημειώδη Κυβερνητική ανεπάρκεια να απορροφήσει τα πολύτιμα κοινοτικά χρήματα ύψους 4,7 δις ευρώ – 6 δις με την εθνική συμμετοχή – το λεγόμενο αγροτικό ΕΣΠΑ, «που ενώ θα μπορούσαν να δώσουν ανάσα στην αγροτική παραγωγή και βεβαίως δυναμική τροχιά στο σύνολο της εθνικής οικονομίας, «λιμνάζουν» αναξιοποίητα, καθιστώντας τη χώρα μας ουραγό στην απορρόφησή τους σε επίπεδο ΕΕ, την ώρα που η Κυβέρνηση βάζει έμμεσους φόρους 2,5 δις ευρώ.» όπως τόνισε.

Κατηγόρησε δε τον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου, για την αυθαίρετη απόφασή του να διαθέσει 1,680 εκατ. ευρώ προορισμένα συνολικά για τη στήριξη του γαλακτοκομικού τομέα στη χώρα, αποκλειστικά στα νησιά, που επλήγησαν από το προσφυγικό και το 85% αυτών στη Λέσβο.

Μία απόφαση, που όπως επισήμανε η κ. Αραμπατζή αποτελεί πλήρη καταστρατήγηση των ευρωπαϊκών πόρων, κατά παράβαση κάθε κοινοτικού κανονισμού με ορατό το ενδεχόμενο να εκπέσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να ζητηθούν ανακτήσεις από τη χώρα μας.

«Στην προσπάθειά σας να «κλείσετε τρύπες», και να αντιμετωπίσετε τη δίκαιη κραυγή αγωνίας των κατοίκων του Β.Α. Αιγαίου, για την κατάρρευση των τοπικών τουριστικών τους οικονομιών, που αφήσατε στο έλεός τους, στερείτε χαρακτηρισμένα και αναγκαία χρήματα από το σύνολο του κτηνοτροφικού κόσμου της χώρας, αποδίδοντάς τα μόνο στο 5% των κτηνοτρόφων της επικράτειας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη ειδικά στον Ν. Σερρών, η κ. Αραμπατζή υπογράμμισε τα τεράστια διαφυγόντα κέρδη για την ευρύτερη περιοχή, που συνεπάγεται η πλήρης Κυβερνητική αδράνεια για ανάπτυξη και επενδύσεις.

Τόσο με την προκλητική αδιαφορία της να αξιοποιήσει τη χρυσοφόρο προοπτική οικονομικής ανάπτυξης και τουριστικών εσόδων του ταφικού συγκροτήματος της Αμφίπολης, «παγώνοντας» κάθε κρατική χρηματοδότηση για τη συνέχιση των ανασκαφών και της συντήρησής του, όσο και με την υπονόμευση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων μέσω της βαριάς φορολόγησης τους και της αδυναμίας της να αντιμετωπίσει το καλπάζον λαθρεμπόριο στην πύλη εισόδου του Προμαχώνα.

«Διαφυγόντα κέρδη για όλη τη χώρα, διαφυγόντα κέρδη για έναν Νομό, που πλήττεται βαριά από την οικονομική μετανάστευση των επιχειρήσεών του στη Βουλγαρία, που επί των ημερών σας αυξάνει αλματωδώς, αφού μόνο τον τελευταίο χρόνο, 2000 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν μεταφέρει την έδρα τους στη γείτονα χώρα. Ενός Νομού όπου καλπάζει η ανεργία στο 36% και όμως παραμένει δυστυχώς σχεδόν στο σύνολό του εκτός του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας» υπογράμμισε.