Από το Buenos Aires στις Σέρρες Συναυλία με Μιλόγκα (χορός για το κοινό)

Η Orquesta Tipica Andariega από το Buenos Aires της Αργεντινής στα πλαίσια της περιοδείας της στην Ευρώπη, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 θα πραγματοποιήσει συναυλία με μιλόγκα (χορός για το κοινό) στην πόλη των Σερρών. Είναι η μεγαλύτερη συναυλία Αργεντίνικου Τανγκό που έγινε ποτέ στην Πόλη μας και τη Β. Ελλάδα, από τη γέννησή του, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, στο Rio De La Plata (τον ποταμό του ασημιού), το Μπουένος Αϊρες και το Μοντεβιδέο, τις πρωτεύουσες της Αργεντινής και της Ουρουγουάης!


Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, η καρδιά του Αργεντίνικου Τανγκό για τη Β. Ελλάδα θα χτυπά στις Σέρρες. Στο BANE CLUB, Εξοχών 55, στην κοιλάδα Αγίων Αναργύρων.

ΤΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟ ΤΑΝΓΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!
Το Αργεντίνικο Τανγκό ειναι η συνεισφορά της Αργεντινής στον Παγκόσμιο Πολιτισμό και γι’αυτό το λόγο το 2009, συμπεριλήφθηκε στη λίστα της Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO!


Το Tανγκό εμφανίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα στο Μπουένος Αϊρες και το Μοντεβιδέο, ως χορευτική έκφραση μιας μουσικής που έχει τις καταβολές της στους κύκλους των Eυρωπαίων μεταναστών στις δύο αυτές πρωτεύουσες, της Αργεντινής και της Ουρουγουάης.
Ο χορός αυτός εξαπλώθηκε στην Ευρώπη τα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα και γρήγορα κατέκτησε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπως το Παρίσι και το Λονδίνο και στη συνέχεια τον κόσμο όλο!

ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
1. Η διάδοσή του και στην Ελλάδα ως ενός ιδιαίτερα ανεπτυγμένου πολιτισμού η καλλιέργεια του οποίου θα μπορούσε να συμβάλλει τόσο στην ποιοτικότερη δημιουργική έκφραση των ανθρώπων, ιδιαίτερα των νέων (αφού αυτός ο χορός δεν απευθύνεται μόνο σε χορευτές), όσο και στην πνευματική τους καλλιέργεια, αφού το Αργεντίνικο Τανγκό εκτός από χορός είναι ποίηση και μουσική!
2. Η ανάπτυξη, μέσα από τη μουσική και το χορό, δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ δύο μεγάλων πολιτισμών αυτών της Ελλάδος και της Αργεντινής, που ενισχύουν την επικοινωνία και δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για συνεργασία και σε άλλους τομείς, όπως ο εμπορικός, ο επιχειρηματικός και ο τουριστικός τομέας. Στην Αργεντινή δραστηροποιείται το Ελληνο-Αργεντινό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και υπάρχουν πολλές αξιόλογες επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν από Ελληνες.
3. Η ανάδειξη κοινών σημείων του Αργεντίνικου Τανγκό με Ελληνικούς λαϊκούς χορούς και μουσικές, όπως το ρεμπέτικο, με το οποίο το Αργεντίνικο Τανγκό έχει πολλά κοινά σημεία, με αφετηρία την ομοιότητα των κοινωνικών καταβολών τους.

“Προσωπικά νοιώθω την ύπαρξη μιας υπόγειας σύνδεσης, μεταξύ Ελλάδος – Αργεντινής, μεταξύ των δύο Πολιτισμών. Νοιώθω πως η μουσική μας συγγενεύει κάπως με την δική σας και αυτήν την συγγένεια την εντοπίζω ανάμεσα στο Τανγκό και στο Ρεμπέτικο..”
Γκουστάβο Σανταολάγια | Συνθέτης βραβευμένος με δύο Οσκαρ μουσικής!
4. Η προβολή του έργου των Ομάδων, Συλλόγων, Σχολών Χορού, Μουσικών και χορευτικών συνόλων και άλλων Πολιτιστικών Φορέων που καλλιεργούν το Αργεντίνικο Τανγκό και το προάγουν σε όλες τις μορφές έκφανσής του, δηλαδή ως χορό, μουσική, ποίηση αλλά και ως κουλτούρα και τρόπο ζωής, που θα μπορούσε να αποτελέσει και μια υγιή αντίδραση στον σημερινό καταναλωτικό μας πολιτισμό.
LA ORQUESTA TIPICA ANDARIEGA
Η Orquesta Tipica Andariega δημιουργήθηκε στο Μπουένος Άιρες τον Σεπτέμβριο του 2009, με την ιδέα να δημιουργήσει ένα νέο χορευτικό Tango που να βασίζεται σε γερά θεμέλια του κλασικού Tango.
Η ορχήστρα έχει ένα ρεπερτόριο «Milonguero Bien» – όπως λέμε στα ισπανικά – που σημαίνει ότι είναι ένα μουσικό ρεπερτόριο στενά συνδεδεμένο με τη Milonga, ιδανικό για χορό! Είναι ένας συνδυασμός μεταξύ των νέων ρυθμών από τα πιο δημοφιλή Tανγκό, Βαλς, Milongas και νέες συνθέσεις Τανγκό, που διατηρούν το ρυθμικό και χορευτικό πνεύμα του σαράντα, προσθέτοντας ταυτόχρονα την ενέργεια της νέας τάσης Τάνγκο του 2000.

ΜΕΛΗ (MIEMBROS)
Luigi Coviello – CONTRABAJO Y DIRECCIÓN – Matias Gonzalez – PIANO – Roberto Vassallo, Stine Engen, Yanina Corvalan – BANDONEÓN – Maia Prieto, María Bice Gambandé, Tomas Quindi – VIOLIN.

ΙΣΤΟΡΙΑ | ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ (HISTORIA-DISCOGRAFÍA)
Η Orquesta Tipica Andariega έχει ηχογραφήσει τρία CDS «Pertenencia» (2011), «Andiamo» (2014) και «Balliamo» (2017) και έκανε τέσσερις περιοδείες στην Ευρώπη το 2012, 2013, 2014, και 2015 κατά τη διάρκεια των οποίων επισκέφθηκε πολλές χώρες: Δανία, Ιταλία, Ελβετία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Γερμανία, Νορβηγία, Σουηδία και τη Γαλλία. Η ορχήστρα έκανε επίσης ταξίδια στη Χιλή (Φεστιβάλ Valparatango 2014) και έπαιξε σε διάφορα μέρη της Αργεντινής (Ροζάριο, Salto και Venado Tuerto).
Η ορχήστρα εκτελεί συνεχώς διαφορετικές διαφορετικές συναυλίες στους πιο αγαπημένους χώρους τέχνης, πολιτισμού και κουλτούρας του Αργεντίνικου Τανγκό στο Μπουένος Άιρες, μεταξύ αυτών: Festival Internacional de Tango en Buenos Aires, La Viruta, CC, Torquato Tasso, La Confitería Ideal, Milonga Parakultural – Salón Canning, Festival de Vendimia en Buenos Aires, Festival Independiente de Tango en Μπουένος Άιρες και το Teatro Orlando Goñi.
Φέτος η ορχήστρα έπαιξε σε διάφορους χώρους πολιτισμού και κουλτούρας του Buenos Aires και το μήνα Σεπτέμβριο ξεκίνησε την Πέμπτη περιοδεία της στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιοδείας της και συγκεκριμένα το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 θα δώσει συναυλία και στις Σέρρες για όλη τη Βόρειο Ελλάδα.

Ο TDj YIANNIS DAFNIS
Στην κονσόλα, ενδιάμεσα και μετά το τέλος της συναυλίας της Orquesta Tipica Andariega, τις επιλογές των μουσικών κομματιών των tantas θα επιμελείται o Yiannis Dafnis, ένας TDj, που φροντίζει να χτίζει τη διάθεση των Milongas ταξιδεύοντας τους χορευτές όλο και βαθύτερα στην μουσική. Όντας ο ίδιος χορευτής Tango και με την εμπειρία της επιλογής της μουσικής σε διαφορετικού τύπου Milongas (βραδινές ή απογευματινές, μικρές ή μεγάλες) αλλά και Practicas Tango, διαθέτει την γνώση και την ικανότητα να προσαρμόζει το πρόγραμμα σε κάθε περίσταση.
Στο πρόγραμμά του στοχεύει στην ικανοποίηση των χορευτών και κύριος σκοπός του είναι να τους κρατήσει ενεργούς καθ’όλη την διάρκεια των Milongas.

BANE CLUB → Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΜΕ ΜΙΛΟΓΚΑ
Το BANE CLUB είναι ένας ξεχωριστός χώρος που σίγουρα θα αγαπήσετε. Εδώ, πέρα από την ποιοτική διασκέδαση που προσφέρεται, πραγματοποιούνται κατά καιρούς και συναυλίες με μεγάλα ονόματα της Eλληνικής μουσικής σκηνής. Tώρα είναι έτοιμο να υποδεχθεί για πρώτη φορά και το Αργεντίνικο Τανγκό, σε μια βραδιά ξεχωριστή και διαφορετική. Ενας όμορφος χώρος που σίγουρα θα αγαπήσετε. Στο κέντρο του Club υπάρχει μεγάλη πίστα για να χορέψετε, με θέα την Orquesta Tipica Andariega, η οποία θα είναι αναπτυγμένη στην εξέδρα των συναυλιών.
Θα μπορείτε επίσης να παραγγείλετε το ποτό της αρεσκείας σας σε ένα από τα 4 Μπαρ που υπάρχουν εντός του Club και να απολαύσετε παράλληλα το πιάτο της βραδιάς.

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΑΝΓΚΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ
Η συναυλία απευθύνεται προς όλο τον κόσμο που θα ήθελε να γνωρίσει τον Αργεντίνικο Τανγκό και την κουλτούρα του. Εναν ανεπτυγμένο Πολιτισμό που γεννήθηκε σε πολύ δύσκολες εποχές, μέσα από την επανάσταση της ζωής που διψούσε για ομορφιά και δράση, ενάντια στις συνθήκες που οδηγούσαν στην αντίθετη κατεύθυνση. Για να γνωρίσει κάποιος το Τάνγκο το πιο σημαντικό είναι να καταλάβει τη φιλοσοφία του, να μπει στο πνεύμα της έκφρασης και της ιδιαιτερότητας των κινήσεών του, να ακούσει τη μουσική του και να αφήσει τον εαυτό του ελεύθερο. Γιατί το Τάνγκο μας διδάσκει την ελευθερία! Αν πάλι για σας το Τανγκό είναι άγνωστο, μέσα από αυτή τη συναυλία μπορεί να το ερωτευτείτε και μετά, όλη η υπόλοιπη ζωή σας να περνά μέσα από αυτό. Σας προσκαλούμε όλους να συμμετάσχετε στη μεγαλύτερη γιορτή του Αργεντίνικου Τανγκό που έγινε ποτέ στην Πόλη μας και τη Β. Ελλάδα! Ένα Σαββατοκύριακο μαζί με την Orquesta Tipica Andariega με συναυλία, μιλόγκες, χορογραφίες, σόου, εργαστήρι μουσικότητας και ιστορίας του Τανγκό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΜΕ ΜΙΛΟΓΚΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 /10 /2017
20:00 – 21:00 Προσέλευση
21:00 – 21:15 Καλωσόρισμα | Ευχαριστήριο προς τους Υποστηρικτές και Χορηγούς της εκδήλωσης
21:15 – 22:00 Συναυλία με Μιλόγκα με την Orquesta Tipica Andariega
22:00 – 22:30 Παρουσίαση Χορογραφιών | TDj Yiannis Dafnis
23:30 – 23:15 Συναυλία με Μιλόγκα με την Orquesta Tipica Andariega
23:15 – 23:20 Ζορμπάς με την Orquesta Tipica Andariega και τον Σπύρο Φέλη (Μπουζούκι)
23:15 – 02:00 Milonga με τον TDj Yiannis Dafnis

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ | ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ | ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Γενική είσοδος με ποτό και πιάτο 20€. Εισιτήρια προπωλούνται.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟΥ ΤΑΝΓΚΟ
Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 | Ωρα 11:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι μουσικότητας και ιστορίας του αυθεντικού Αργεντίνικου Τανγκό με τους Luigi Coviello και Stine Helkjaer Engel, Μέλη της Orquesta Tipica Andariega. Το εργαστήρι απευθύνεται σε νέους, εφήβους και ενήλικες, μπορούν δε να συμμετάσχουν όλοι, αφού δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις μουσικής και χορού. Για συμμετοχή σε αυτό το εργαστήρι είναι απαραίτητη η προεγγραφή.

ΜΙΛΟΓΚΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ORQUESTA TIPICA ANDARIEGA ΣΤΟ KΟUZINA BAR
Στον απόηχο της Μεγάλης Συναυλίας με Μιλόγκα του Σαββάτου διοργανώνουμε το βράδυ της Κυριακής μια Μιλόγκα προς τιμήν της Orquesta Tipica Andariega από το Buenos Aires, στο Kouzina BAR στην καρδιά της πόλης των Σερρών (Κ. Καραμανλή 1 | Πλ. Ελευθερίας). Στις μουσικές επιλογές των Tantas οι εκλεκτοί TDjs Γιάννης Δάφνης (Tango FeXanthis) και Παναγιώτης Σαχίδης (Tango Bar | Tesalonica).

———————————————————————————————————————————————————————————————–
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ
Κρητική Αδελφότητα Ν. Σερρών το Αρκάδι

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

Εξοχών 1, Κοιλάδα Αγ. Αναργύρων, Σέρρες |Τ.Κ. 62122 | Ελλάδα
Tel. +30 23210 22068 | Fax +30 23210 27737 | Mob. +30 6993 607802
url: www.zeidoros.com | e-mail: [email protected]
ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ
https://www.facebook.com/events/451947748502867/

Από το Μπουένος Αϊρες στις Σέρρες (De Buenos Aires a Serres)

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΣΕΡΡΩΝ | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Bajo el auspicio de la Embajada de Argentina en Grecia.