Από τον Πασχαλιά, στον Μαρινόπουλο & στον Σκλαβενίτη – Video

Με αφορμή τη νέα αλυσίδα super markets «Σκλαβενίτης» που ήρθε στις Σέρρες στα άλλοτε καταστήματα της «Μαρινόπουλος» το FONH.GR ετοίμασε ένα συλλεκτικό αφιέρωμα και σας θυμίζει πως ξεκίνησε η ιστορία με τα πρώτα καταστήματα «Πασχαλιάς»

Τα Super Markets Πασχαλιάς απλώνονται στις Σέρρες τη δεκαετία του ‘80! Το ένα κατάστημα φέρνει το άλλο και ο κόσμος αγαπάει και μεγαλώνει γρήγορα την αλυσίδα.

Στα κεντρικότερα σημεία βρίσκεις το σήμα του Πασχαλιά και το επόμενο μεγάλο βήμα είναι ένα μεγάλο πολυκατάστημα έξω από τις Σέρρες.

Η οικογένεια Πασχαλιά διαφημίζει στο περιοδικό «ΓΙΑΤΙ» του Βασίλη Τζανακαρη νέα εντυπωσιακή μακέτα του νέου χώρου στο 3ο χλμ. Σερρών – Δράμας.

Όμως μία ξαφνική συνάντηση αλλάζει για πάντα τον τοπικό χάρτη και τα super markets περνάνε στην ιστορία από έναν πολύ μεγάλο παίκτη τον… Μαρινόπουλο!

Το σήμα Prisunic από τις διαφημίσεις στην τηλεόραση ανεβαίνει σε πινακίδες, σακούλες και φυλλάδια και στα καταστήματα στις Σέρρες.

Αργότερα γίνονται ορισμένα Carrefour!

Η οικογένεια Πασχαλιά αποκάλυψε στον δημοσιογράφο Γιάννη Δελή όλο το παρασκήνιο αυτού του μεγάλου deal της Δεκαετίας του ’90 και η ιστορία ανέβηκε και στο ψηφιακό Μουσείο Τύπου Σερρών της ΚΕΔΗΣ.

Σήμερα η άλλοτε μεγάλη αλυσίδα «Μαρινοπουλος» κατερρευσε και οι νέες πινακίδες με μία άλλη μεγάλη αλυσίδα «Σκλαβενίτης» τοποθετήθηκαν στις Σερρες. Στο παρακάτω βίντεο ακούστε την αποκλειστική συνέντευξη.

Πηγή Αρχείο Γιάννη Δελη