Απόλυτη Δικαίωση για τη Μακεδονικοτητα του μνημείου της Αμφίπολης

Αποστολή στην Αμφίπολη, Γιώργος Ροδάκογλου

Απόλυτη δικαίωση για τους επιστήμονες της ανασκαφής της Αμφίπολης. Η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου μετά την επίσκεψή της στον Τύμβο Καστά, δήλωσε ότι το μνημείο είναι Μακεδονικό και όχι Ρωμαϊκό δημιούργημα, κάτι που υποστήριζαν επι δύο χρόνια οι αρχαιολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση αυτή ουσιαστικά αδειάζει δύο μέλη του ΚΑΣ, την αρχαιολόγο Αγγελική Κοτταρίδη  και την αρχαιολόγο Τζένη Βελένη, που είχαν υπογράψει το ρωμαϊκό πόρισμα  όταν τους ζητήθηκε αυτοψία από την γενική γραμματέα Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη.

Η κ. Κονιόρδου έμεινε για περισσότερο από μία ώρα μέσα στο μνημείο και δήλωσε εντυπωσιασμένη από τα όσα είδε.

Η ξενάγησή της έγινε τελικά από την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη  παρόλο που το υπουργείο πολιτισμού  δεν ήθελε να παρευρεθεί.

Η Λυδία Κονιόρδου παραδέχθηκε επίσης πως αν δεν ήταν τα προγράμματα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν θα γινόταν τίποτα στο μνημείο.

Για την Μακεδονικότητα του μνημείου ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας  και επανέλαβε, πως θα βρίσκεται κοντά στο μνημείο μέχρι να συνεχιστούν τα έργα και οι ανασκαφές.

Ο δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος δήλωσε ικανοποιημένος ως προς τη δικαίωση του μνημείου ενώ ασκώντας  κριτική επεσήμανε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος

Δείτε περισσοτερες φωτογραφίες του thousandnews.gr: