ΑΠΟΣΤΟΛΗ-FONH.GR: Οι Σερραίοι της Σαντορίνης (Φωτό)

Το FONH.GR κατέβηκε ίσως στο πιο όμορφο μέρος του κόσμου και συνάντησε Σερραίους που εργάζονται στην Σαντορίνη και τελικά αποδείχθηκε ότι είναι πολλοί. Επιχειρηματίες που για διάφορους λόγους άφησαν τις Σέρρες και ξεκίνησαν μια νέα ζωή το νησί των Κυκλάδων και διαπρέπουν.

Αρχικά, συναντήσαμε τον Γιώργο Μάρκογλου, ο μουσικός (μπουζούκι) που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στο νησί εδώ και πολλά χρόνια. Ένας Σερραίος που τον ξέρουν όλοι στις Ελληνικές μουσικές βραδιές. Συναντήσαμε και τον ιδιοκτήτη ταβέρνας τον κ.Δημήτρη όπου τραγουδά και ο ίδιος στο μαγαζί του στο Λιμάνι. Οι μεζέδες του εκπληκτικοί Ντοματοκεφτέδες όπως τις κάνουν στο νησί και η περιβόητη Φάβα.

Βρήκαμε έξω απο την περιοχή Καρτεράδος τον Ρένο Χήτα με καταγωγή από το Φλάμπουρο Σερρών, όπου ζει στη Σαντορίνη και είναι ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Δαίδαλος». Ο ίδιος για την κίνηση στο νησί αυτό το χρονικό διάστημα είπε, «Το νησί έχει τουριστική κίνηση για περισσότερο από 8 μήνες. Υπάρχουν τουρίστες από όλο τον κόσμο που έρχονται εδώ για να θαυμάσουν την θέα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν σπίτια για να μείνουν οι εργαζόμενοι εδώ. Δουλειές υπάρχουν καθημερινά υπάρχουν αγγελίες, όμως ο Δήμος Θηρας θα πρέπει να δει καλύτερα το θέμα της διαμονής».

Πήγαμε στην Περίσσα και συναντήσαμε τον Αντώνη Τρύφωνα από την Βυρώνεια. Σε μια παραθαλάσσια περιοχή της Σαντορίνης διατηρεί με μεγάλη επιτυχία ένα νυχτερινό μαγαζί με την ονομασία «Μελτέμι».  Όπως μας ανέφερε ο ίδιος ήρθε στο νησί το 1999 και τυχαία.

«Πήγαινα στην Κρήτη για το καλοκαίρι και μήπως βρω καμιά δουλειά εκεί μαζί με την πρώην γυναίκα μου. Όταν ξύπνησα στο πλοίο νόμιζα φτάσαμε και με μια μηχανή κατεβήκαμε στην Σαντορίνη, αντί στην Κρήτη. Αυτό ήταν μετά έμεινα εδώ και τώρα με γνωρίζουν όλοι στην περιοχή».

Στον Περίβολο, Σερραίος έχει και το «Chilli» στην παραλία. Είναι ο Γιάννης Σαρογλιδης και διατηρεί ένα καλαίσθητο Lounge Bar Restaurant, ενώ και το Beach Bar είναι από τα καλύτερα στην περιοχή.

Στην περιοχή Καμάρι συναντήσαμε τον Κώστα Γεωργιάδη, αδερφό του αείμνηστου ζωγράφου Νίκου Γεωργιάδη μαζί με την φιλική και οικοδέσποινα γυναίκα του Κατερίνα. Πριν πολλά χρόνια είχαν το μαγαζί «Ζυγός» στην πλατεία Εμπορίου. Ο ίδιος δεν θέλει να μιλά για εκείνα τα χρόνια, όσο για τώρα που διατηρεί το καλύτερο εστιατόριο στην περιοχή, με live μουσική καθημερινά. Το όνομα του «ALEXANDER THE GREAT» με εκπληκτικά πιάτα, εκλεπτυσμένες γεύσεις και πολύ ωραίο κρασί «Νυχτέρι».

Εδώ και 2 χρόνια δραστηριοποιείται στην περιοχή με επιτυχία ο Χρήστος Γάλβας με ζαχαροπλαστείο στην Σαντορίνη. Είδαμε και κατάστημα «PORCELANA» στην περιοχή του κ.Χατζηγεωργίου.

Επίσης στο Καμάρι είναι και τα αδέρφια Κελλίδη Μπάμπης και Στέλιος με καταγωγή από το Λιβαδοχώρι. Στα Φηρά δραστηριοποιείται εδώ και τρία χρόνια ως φωτογράφος ο πρώην εικονολήπτης του ΔΙΚΤΥΟ Νίκος Δίγκας. Είδαμε και την Ελένη Αργυρίου, που εργάζεται σε κατάστημα καλλυντικών στα Φηρά.