Απομακρύνθηκε πριν κλείσει χρόνο η διοίκηση της ΕΒΖ

Την παραίτησή τους υπέβαλλαν πρόσφατα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ), Χρήστος Ρώσσιος και Παντελής Μάνης αντίστοιχα αλλά και το μη εκτελεστικό μέλος Πέτρος Γάτσος. Το παρασκήνιο είναι έντονο και το FONH.GR υπόσχεται να σκαλίσει αυτήν την ιστορία και να ξετυλίξει μέχρι το τέλος το κουβάρι.

 

Πως ξεκίνησαν ολα. Πληροφορίες του agronews ανέφεραν ότι κυοφορούνταν οι παραιτήσεις των δύο ανδρών μετά το έντονο κλίμα αμφισβήτησης που φέρεται να επικρατούσε και ήθελε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, εποπτεύοντα υπεύθυνο στην ΕΒΖ, να είναι δυσαρεστημένος από τους διοικούντες τη βιομηχανία και να έχει ζητήσει ακόμη και τις παραιτήσεις τους από την Τρίτη το βράδυ.

Ως βασικές αιτίες για την –φερόμενη- ενόχληση του υπουργού, καταδεικνύονται η εμπορική πολιτική, που έχει ακολουθήσει η ζαχαροβιομηχανία έναντι μεγάλων πελατών της, ότι δηλαδή πουλά φθηνότερα από ό,τι θα μπορούσε και αφετέρου την απόφαση του Δ.Σ. να κατακυρώσει τον διαγωνισμό για την προμήθεια λιπασμάτων, που δόθηκαν στους παραγωγούς για να καλλιεργήσουν τεύτλα, στον μοναδικό έμπορο που κατάθεσε προσφορά.

Χρηµατοδοτική ασφυξία, εκποιήσεις ακινήτων, προµήθειες εισροών, εµπορική πολιτική και προσέλκυση καλλιεργητών, φαίνεται να ήταν πολλά για το δίδυμο της ΕΒΖ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ.Χαριτσης είχε έρθει στις Σέρρες και είχε πραγματοποιήσει συναντήσεις…

Με πληροφορίες από Agronews