Ανακήρυξη Π.Παυλόπουλου σε Επίτιμο Δημότη Σερρών

Επίτιμος δημότης Σερρών ανακηρύχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Διοικητήριο των Σερρών.

Τον κ. Παυλόπουλο προσφώνησε ο Δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης και ακολούθησε αντιφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με αναφορά στον αείμνηστο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Καραμανλή.

Στη συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό, σε εκδήλωση για την επέτειο της συμπλήρωσης 100 ετών από την αρπαγή των ιερών κειμηλίων της Εκκλησίας των Σερρών, η οποία έγινε στην αίθουσα «Αστέρια» του ΔΗΠΕΘΕ. Νωρίτερα το απόγευμα και στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεολόγος προσέφερε την ανωτάτη τιμητική διάκριση της τοπικής Εκκλησίας, το παράσημο του Αγίου Νεομάρτυρος Νικήτα του εν Σέρραις αθλήσαντος. Πρόκειται για παράσημο το οποίο δίνεται σε αυτού του επιπέδου, αξίας και θέσεως πρόσωπα. Αξίζει να αναφερθεί πως ο κ.Θεολόγος στην ομιλια του έκανε ιδιαιτερη αναφορά στην πόλη των Σερρών όπως και στην Αμφίπολη που όπως τόνισε πρέπει να βρει τη θέση της στην ιστορία.

Στη συνέχεια συμμετείχε ο κ.Παυλόπουλος στην ανοιχτή για όλους εκδήλωση της τοπικής Εκκλησίας «Λήθης Αναίρεσις», όπου ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Παναγιώτης Σκαλτσής αναφέρθηκε στον τόμο που έχει ετοιμάσει η Τοπική Εκκλησία και αναφέρεται στα εναπομείναντα κειμήλια που βρίσκονται στο κειμηλιαρχείο «ΨΥΧΗΣ ΑΚΟΣ» αλλά και σε όσα κειμήλια δε βρίσκονται στις Σέρρες και έχουν κλαπεί από τους Βουλγάρους κατά τη διάρκεια των πολέμων.

Τέλος, θα ακολουθήσει παράθεση από τον Δήμο Σερρών επίσημου γεύματος στον Υψηλό καλεσμένο.

Αύριο το πρωί, ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα του Έβρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ

Γιάννης Δελης

Σοφία Σχοινά

Φωτογραφιες

Σοφία Σχοινά

Παναγιωτης Καριπογλου