Αμφιπολη: 3 χρόνια μετά τη σπουδαία ανακάλυψη

Ήταν Καλοκαίρι του 2014 όταν οι περισσότεροι Έλληνες έκαναν τις διακοπές τους. Αρκετοί Σερραιοι περνούσαν έξω από τη Μεσολακκια κατευθυνόμενοι προς τις κοντινές παραλίες και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα γινόταν σημείο αναφοράς του τόπου και Παγκοσμιου θαυμασμού…

Κάτι σημαντικό ανακάλυψαν…

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014... Τα ρεπορτάζ για τα τοπικά δελτία ειχαν τα γνωστά καλοκαιρινά θέματα… Τηλεφωνικά η Σερραια δημοσιογραφος Μαρία Γιακουμή δίνει το πρώτο στίγμα σε μια τηλεφωνική επικοινωνία στο δελτίο ειδήσεων.

Γιάννης Δελής και Δημήτρης Κωττας που είχαν υπηρεσία ειναι στη Μεσολακκια για το πρώτο ρεπορτάζ και ίσως το σημαντικότερο της ζωής τους. (Φωτό με Γιάννη Πρετεντέρη)

«Κάτι σημαντικό βρέθηκε στο Λόφο Καστα…» λένε δειλά δειλά οι κάτοικοι στα ρεπορτάζ…

Αν και όλοι σχεδόν κάτι γνώριζαν μιας και τις προηγούμενες ημέρες είχαν δει έντονη και άκρως μυστική κινητικότητα με την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη να πηγαίνει πολλές φορές στο Λόφο Καστα.

«Βρέθηκαν σκάλες…» Μία φωτογραφία στο διαδίκτυο αποκαλύπτει την πρώτη εικόνα. Στο χωριό ψιθυριστά όλοι λένε για ένα όνομα μετά το μεγάλο μνημείο που ανακαλύφθηκε… αυτό του Μ.Αλεξανδρου!

Η είδηση σε τοπικό επίπεδο κάνει πάταγο και σε λίγο όλα τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν την ξεχωριστή είδηση Πανελλαδικά και έπειτα τη σκυτάλη παίρνουν μεγάλα Παγκόσμια δίκτυα.

Δείτε παρακατωτο ντοκιμαντέρ «Αμφίπολη 2014» που ετοίμασε το FONH.GR σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΣ και με Σερραίους δημοσιογράφους, μουσικούς και ζωγράφους και ζηστε και πάλι εκείνες τις ιστορικές στιγμές του 2014

109 sites σε Ελλάδα και Κύπρο έδειξαν το ντοκιμαντέρ των Σερραιων όπως το ονόμασαν…