Αμφιπολη: Οι επισκέψεις το 2017

Το 2017 μπήκε πολύ καλά για την Αμφίπολη ως προς το κομμάτι των υψηλων επισκέψεων και της προβολής της περιοχής των Μέσων Ενημέρωσης.

Από την τελευταία επίσκεψη της Βικτόρια Χίσλοπ τον περασμένο Νοέμβριο του 2016 στην Αμφίπολη η οποία Αγγλίδα συγγραφέας έμεινε εντυπωσιασμένη και μας διαφήμισε παντού…  το 2017 Μεσολλακια και Πρώτη δέχονται επισκεψεις πρωην Πρωθυπουργών και υπουργών.

Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής παρακολουθουσε στενά τις εξελίξεις με τις ανασκαφές στο Λόφο Καστα. Η επίσκεψη του με τον Σερραίο Βουλευτή Κ.Καραμανλη στην Αμφίπολη και την Πρώτη Σερρών έβγαλε και πάλι το θέμα στο προσκήνιο ενώ στο χωριό τον υποδέχτηκαν θερμά στο καφενείο. Κόσμος και πολλοί δημοσιογράφοι ήταν και πάλι εκεί για να μεταφέρουν τις κινήσεις του και τις συναντήσεις του.

Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν πολλοί και μάλιστα απαξιωσαν ορισμένοι το ταφικό μνημείο και την σπουδαιότητα του. Ενδεικτικό πως ο υπουργός Πολιτισμού Α.Μπαλτας ήρθε για μία ωραία βόλτα το καλοκαίρι του 2016 …χωρίς πλάνο!

Η νέα υπουργός πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου ήταν αυτή που άλλες δηλώσεις έκανε το πρωί στους δημοσιογράφους περί Μακεδονικοτητας και άλλες το βράδυ με …δελτίο τύπου για …  «Ρωμαϊκό» πόρισμα!

Ο Δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελιτος συχνά πυκνά στις δηλώσεις του και στις συνεντεύξεις κάνει λόγο πως δεν υπάρχει πλάνο!

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε την Αμφίπολη και εντυπωσιάστηκε από το μοναδικό μνημείο μαζί με την Όλγα Κεφαλογιάννη και μία ομάδα Σερραιων Βουλευτων, Ευρωβουλευτών και πολιτευτών!

Όπως και να έχει οι υψηλες επισκέψεις συντηρούν το θέμα στην επικαιρότητα όμως αφήνουν κάτι πίσω;