Αλ.Χρυσαφης: «Φασισμός ροζ χρώματος…»

Φασισμός χρώματος ροζ.. Αυτός είναι ο τίτλος της απάντησης του οικονομολόγου – λογιστή Αλεξάνδρου Χρυσάφη μέσα από το κοινωνικό δίκτυο Facebook.

«Τελικά ο φασισμός δεν έχει χρώμα… είτε είναι μαύρος είτε κόκκινος είτε… ροζ, λειτουργεί με έναν πανομοιότυπο τρόπο: δαιμονοποιεί, στοχοποιεί και πολεμά την κατάκτηση της γνώσης, γιατί με ασπίδα την γνώση ο πολίτης μένει αλώβητος από τα βέλη της κομματικής προπαγάνδας και μπορεί μόνος του να κρίνει το τι είναι σωστό και το τι όχι!
Και αυτό ακριβώς είναι που φοβάται το οποιοδήποτε καθεστώς!
Πριν περίπου έναν μήνα κλήθηκα από συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα – όπως δεκάδες φορές στο παρελθόν από άλλες κοινωνικές ομάδες- να παρουσιάσω το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό καθεστώς που διέπει τους αγρότες.
Η παρουσίασή μου βασίστηκε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στις ψηφισμένες διατάξεις του Ν. 4387/16 καθώς και του Ν. 4172/13 και περιλάμβανε μια σειρά από πίνακες που εμφάνιζαν συνοπτικά τις επιπτώσεις των παραπάνω νόμων στους αγρότες.
Στα ποσά που παρουσιάστηκαν, ο κάθε αγρότης, ανάλογα με την κατάσταση του, μπορούσε να αξιολογήσει την νέα ασφαλιστική και φορολογική πραγματικότητα που θα βίωνε από το 2017.
Ποιοι θα ωφεληθούν και ποιοι θα επιβαρυνθούν από το νέο καθεστώς αναλύθηκε αντικειμενικά και επιστημονικά και με αριθμούς που καλώς η κακώς είναι αμείλικτοι…
Στα 30 περίπου χρόνια της επαγγελματικής μου πορείας έχω κάνει δεκάδες παρουσιάσεις σε επιστημονικούς – επαγγελματικούς φορείς και συνέδρια και το αξιακό μου σύστημα δεν μου επέτρεψε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ να επηρεαστώ από την όποια πολιτική μου προτίμηση σε οποιοδήποτε κόμμα.
Άλλωστε και τα προηγούμενα χρόνια με άλλες κυβερνήσεις, οι παρουσιάσεις και οι επισημάνσεις μου για υπερφολόγηση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων ήταν και είναι γνωστές..

Αφήστε λοιπόν σύντροφοι έξω από τα κομματικά σας παιχνιδάκια όλους αυτούς που παρουσιάζουν την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα την όποια εσείς κλεισμένοι στα πολιτικά σας λαγούμια, προφανώς, αγνοείτε παντελώς!»

Πως ξεκίνησε η κοντρα

«Αναφερόμαστε σε ακραίες συμπεριφορές και όχι σε ακροδεξιούς αγρότες» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σερρών σχετικά με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Νομαρχιακή για τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Ο κ. Καρτερός , μιλώντας στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Δίκτυο TV, τόνισε πως οι κινητοποιήσεις δεν είχαν τη μαζικότητα και τη στήριξη προηγούμενων χρόνων και πως οι αγρότες δεν ακολούθησαν τους «γνωστούς» μπροστάρηδες. Το αιτιολόγησε μάλιστα, λέγοντας πως, προφανώς η πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου κατανοεί και αναγνωρίζει την προσπάθεια της Κυβέρνησης για επίλυση των προβλημάτων και βλέπει πως γίνονται βήματα μπροστά.

Τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός, πως ορισμένοι αγρότες επέμεναν στο να φτάσουν ως τον Προμαχώνα και δήλωσε πως η Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σερρών , δεν συμφωνεί ούτε συμφωνούσε ποτέ με το κλείσιμο των συνόρων, συμπληρώνοντας πως δεν είναι αντίθετοι στις κινητοποιήσεις αρκεί να γίνονται με δημοκρατικό τρόπο.

Τέλος, άφησε σαφείς αιχμές για τον Αλέξανδρο Χρυσάφη ο οποίος είχε κληθεί να ενημερώσει τους αγρότες για τις αλλαγές στο φορολογικό και το ασφαλιστικό, δηλώνοντας πως δεν είναι δυνατόν ένα ενεργό κομματικά στέλεχος (της Ν.Δ.) να είναι ο μοναδικός που μπορεί να δώσει έγκυρες και αξιόπιστες πληροφορίες, χωρίς να θέλει όπως είπε, να θίξει την επαγγελματική αξιοπιστία του κ. Χρυσάφη.

 

Πηγή Facebook με πληροφορίες από Δίκτυο TV