Αισθητός σεισμός στις Σέρρες (01.42 π.μ) με επίκεντρο την Βουλγαρία

Σεισμός έγινε αισθητός στις Σέρρες και πιο συγκεκριμένα στις 01.42 τα ξημερώματα, με επίκεντρο τη Βουλγαρία κοντά στα σύνορα με την Ξάνθη (Πλόβντιβ). Πολλοί ήταν αυτοί που τον κατάλαβαν στην πόλη των Σερρών γιατί είχε και μια μικρή διάρκεια. Κάποιοι αισθάνθηκαν και θόρυβο λίγο πριν κουνηθούν. Το επίκεντρο ήταν στην Βουλγαρία με 4.8 Ρίχτερ, αλλά τον αισθανθηκαμε έντονα στην Ελλάδα.

Τι αναφέρουν τα ΜΜΕ

Δείτε τι γράφει το Zougla.gr

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 01.42 τα ξημερώματα, στη Βουλγαρία, 18 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πλόβντιβ (Φιλιππουπολη) και 83 χιλιόμετρα βόρεια της Ξάνθης.

Το εστιακό βάθος ήταν χαμηλό και εντοπίζεται στα 2 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με αναφορές, ο σεισμός έγινε αισθητός τόσο στη Βουλγαρία, όσο και στην ΠΓΔΜ αλλά και τη Θράκη και Μακεδονία.

Τι γράφει το enikos.gr

  • 02:37

    Για σεισμό 5,2 Ρίχτερ νότια-νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς κάνει λόγο στην εκτίμηση του το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

    Όπως αναφέρει, το εστιακό υποθαλάσσιο βάθος του σεισμού βρισκόταν στα 80 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται στα 45 υ νοτιοδυτικά του Αργοστολίου

Τι γράφει το iefimerida

Σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 2:00 τα ξημερώματα νότια της Κεφαλονιάς.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 01.44 την Πέμπτη δυτικά της Ζακύνθου και νότια της Κεφαλονιάς, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 42 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αργοστολίου, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 5 χιλιόμετρα.

Κατά το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) η δόνηση είχε μέγεθος 5,2 Ρίχτερ.

Πηγή: Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στο Ιόνιο -Νότια της Κεφαλονιάς | iefimerida.gr

Πίσω στην Κορυφή