Αγρότες από όλη την Ελλάδα συντάσσονται με το μπλόκο του Λευκώνα

Με έτοιμο πλάνο, που περιλαμβάνει κλιμάκωση της κινητοποίησής τους, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας και όσοι συντάσσονται με αυτήν, δίνουν έως αύριο διορία στην κυβέρνηση, προκειμένου να ανταποκριθεί στο αίτημά τους για συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των εμπλεκομένων υπουργείων και θέματα συζήτησης το κόστος παραγωγής και το ασφαλιστικό-φορολογικό.

Πάντως, μεθαύριο, Παρασκευή, οι συντασσόμενοι με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας, θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, και στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Περιβάλλοντος.

«Αν μέχρι αύριο η ελληνική κυβέρνηση δεν ορίσει ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής της συνάντησής μας, εμείς ομόφωνα έχουμε αποφασίσει να σκληρύνουμε τη στάση μας, κατάσταση για την οποία δεν θα φέρουμε καμία ευθύνη» επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Αχιλλέας Καμπούρης, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Β΄ Χαλάστρας.

 

Τονίζεται ότι στη χθεσινή συνάντηση στον Λευκώνα Σερρών ανταποκρίθηκαν άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα απο Θεσσαλία και Καρδίτσα έως και Μαγνησία, Φοιώτιδα και Πελοπόννησο. Ο λόγος για τον οποίο

 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ EASYDOM.GR

επέλεξαν το «στρατόπεδο» της Κεντρικής Μακεδονίας αφορά, σύμφωνα με τον αγρότη από τα Φάρσαλα και μέλος της συντονιστικής επιτροπής στο μπλόκο που έχει στηθεί επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Στράντο, το ότι αυτό συγκροτήθηκε από «νέους και άφθαρτους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα».

Το μέλος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισσαίων Αγροτών και της συντονιστικής επιτροπής μπλόκου στον Πλατύκαμπο, επί της ΠΑΘΕ στην έξοδο για Αγιά, Τριαντάφυλλος Τσινούλης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Επιλέξαμε να συνταχθούμε με την Κεντρική Μακεδονία, γιατί αποτελεί ένα αγροτικό και όχι αγροτοσυνδικαλιστικό όργανο με πολιτική χροιά».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ