«Ήρθε, είδε και απήλθε» η Υπουργός Πολιτισμού, «αναμασώντας» υποσχέσεις για την Αμφίπολη

«Ήρθε, είδε και απήλθε» η Υπουργός Πολιτισμού, «αναμασώντας» υποσχέσεις για την Αμφίπολη

Η χθεσινή «εκδρομή» της Υπουργού Πολιτισμού κ. Κονιόρδου και της κουστωδίας της στην Αμφίπολη, ξεγύμνωσε για ακόμη μία φορά τις παλινωδίες της Κυβέρνησης για το υπέρλαμπρο αρχαιολογικό και πολιτιστικό μνημείο.

Δεν πρόλαβε η νέα Υπουργός να κάνει δηλώσεις για «αίσθηση μακεδονικότητας» του μνημείου, και μόλις λίγες ώρες αργότερα, με νέο δελτίο τύπου, έσπευσε να τις ανασκευάσει, διατυπώνοντας επιφυλάξεις για τη χρονολόγηση του μνημείου στους ελληνιστικούς χρόνους.

Την ίδια ώρα, ακούσαμε από την Υπουργό ανέξοδες υποσχέσεις, αναμάσημα αυτών, που είχε δώσει κατά την περσινή του επίσκεψη στην Αμφίπολη ο προκάτοχός της, χωρίς όμως να υλοποιήσει το ελάχιστο.

Αντί να κωφεύει το Υπουργείο Πολιτισμού απέναντι στις αγωνιώδεις εκκλήσεις της τοπικής κοινωνίας και των θεσμικών της φορέων για την ανάδειξη του αρχαιολογικού συγκροτήματος της Αμφίπολης και αντί να θυμάται την Αμφίπολη μόνο όταν ο τοπικός κομματικός ΣΥΡΙΖΑ την προσκαλεί, καλό θα είναι να σταματήσει τα «κούφια λόγια» και να προχωρήσει επιτέλους σε πράξεις.

Φαίνεται όμως ότι το πολιτιστικό άγος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν έχει τέλος.

http://www.arampatzi.gr/index.php/oles-h-draseis/362-2017-05-12-13-04-56