«Έφυγε» ο Κώστας Μοτσης – Ανακοίνωση Πανσερραϊκού

Ο ιδρυτής της ΕΡΑ Σπορ και παρουσιαστής της πιο διάσημης αθλητικής ραδιοφωνικής εκπομπής «Μικρόφωνο στα γήπεδα» Κώστας Μοτσης, δεν ζει πια. Πέθανε χθες σε ηλικία 67 ετών. Ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής στον Απόλλωνα Χαλανδρίου και διετέλεσε για τρεις δεκαετίες διευθυντής στην ΕΡΑ. Οι σπουδές στην Ιταλία που είχε κάνει, τον έκαναν να προτείνει ένα ραδιόφωνο κρατικό της ΕΡΑ να γίνει…αθλητικό ραδιόφωνο. Έτσι και έγινε και το 1993 ίδρυσε την ΕΡΑ Σπορ. Παρουσίασε την πιο πετυχημένη ραδιοφωνική εκπομπή σε αθλητικό επίπεδο το «Μικρόφωνο στα γήπεδα» με συνδέσεις από γήπεδα όλης της Ελλάδας κάθε Σαββατοκύριακο. Την Κυριακή το μεσημέρι άκουγες την βραχνή φωνή του και καθόταν με τις ώρες στο στούντιο. Τρανζίστορ την Κυριακή και εκπομπή για πολλούς φιλάθλους σε αγώνες εποχές. Ήταν παλαιότερα Προϊστάμενος της ΕΡΑ 4. Αργότερα τον διαδέχτηκαν οι Λευτερης Σαρελακος, Σήφης Βοτζακης στα μικρόφωνα σε μια εκπομπή που κρατά 34 χρόνια. Ήταν παρουσιαστής και ιδρυτής και ο Ηρακλής Κοτζιας που και αυτός απο ότι μάθαμε αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και η Βιβή Δρακα για τα αποτελέσματα Ιταλίας. Ηταν κοντα και στην ΕΡΤ OPEN οταν είχε κλείσει η ΕΡΤ. Ο γιος του Βασίλης Μοτσης ειναι και αυτός δημοσιογράφος και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης στην ΕΡΑ Σπορ, ενώ έχει και έναν ακόμη γιο τον Γιάννη. Πολλοι δημοσιογράφοι έγραψαν στο facebook για τον χαμό του μεταξύ αυτών ο Κώστας Δελης που τον είχε καθηγητή Δημοσιογραφίας στην Αθήνα, ο Βασίλης
Αναστασιαδης που συνεργάστηκε μαζί του για χρόνια. Ο Διονύσης Βερβελες, Φώντας Χητας, Θόδωρος Χατζηπαντελης, ο Βαγγέλης Ιωάννου, ο Γιάννης Φιλερης και άλλοι. Την Πέμπτη (14.00) θα γίνει η κηδεία του στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου. Διαβάστε και την ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανσερραϊκός. «Καλό ταξίδι στην φωνή που μας ταξίδευε για τόσα χρόνια σε όλα τα γήπεδα της χώρας…καλό ταξίδι τεράστιε Κώστα Μότση.
Το άκουσμα του ονόματος σου θα φέρνει σε όλους εμάς τους ποδοσφαιρόφιλους μιας άλλης εποχής μόνο χαμόγελα και ένα όμορφο σφίξιμο στην καρδιά όπως τότε που έλεγες ότι πρέπει να γίνει σύνδεση στο γήπεδο της αγαπημένης μας ομάδας και δεν ξέραμε αν θα πανηγυρίσουμε ή θα στεναχωρηθούμε. #RIP #κουράγιο_στην_οικογένεια_του #πρωτοπόρος»