Έρχονται ραβασάκια από την ΑΑΔΕ για 600.000 ανασφάλιστα οχήματα-Τσουχτερά πρόστιμα

Νέο γύρο ελέγχων για τα ανασφάλιστα οχήματα ξεκινά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), που ετοιμάζεται να στείλει νέα ραβασάκια με πρόστιμα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Αρχής, τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και μηχανές που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους πλησιάζουν τις 600.000 και οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα-φωτιά.

Τα οχήματα που έχουν ασφαλιστεί σε σχέση με πέρυσι την ίδια εποχή, ξεπερνούν τις 400.000. Χιλιάδες ήταν οι ιδιοκτήτες που έσπευσαν να τα ασφαλίσουν μετά το περυσινό σαφάρι, ώστε να γλιτώσουν το πρόστιμο. Ωστόσο, καθώς τα συμβόλαια αυτά σε λίγο καιρό λήγουν, υπάρχει φόβος να μην υπάρξει ανανέωση, και τότε τα ανασφάλιστα θα ξεπεράσουν κατά πολύ τις 600.000.

Την ώρα αυτή, είναι σε πλήρη εξέλιξη νέα ηλεκτρονική διασταύρωση των δεδομένων με στόχο να αποφευχθούν τα παρατράγουδα που υπήρξαν πέρυσι όταν κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο ακόμη και οι ιδιοκτήτες κλεμμένων οχημάτων. Ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί σύντομα και θα αρχίσει κατόπιν η διαδικασία των προστίμων, που ανάλογα με τον κυβισμό και τον τύπο διαμορφώνονται από 100 ως 250 ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα διαμορφώνονται ως εξής:

-Μηχανές:
Ως 250 κυβικά: Πρόστιμα 100 ευρώ
Άνω των 250 κυβικών: Πρόστιμα 150 ευρώ

-Αυτοκίνητα:
Ως 1.000 κυβικά: Πρόστιμα 200 ευρώ
Άνω των 1.001 κυβικών: Πρόστιμα 250 ευρώ.