Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής στις Σέρρες

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι προσαγωγές υπόπτων και σύμφωνα τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης. Οι προσαχθέντες ευθύνονται για επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών στην περιφέρεια της Αττικής. Στις κατ’ οίκον έρευνες έχουν βρεθεί σημαίες και σύμβολα της ακροδεξιάς οργάνωσης, στουπιά, κροτίδες και έντυπο υλικό.

Οι συντονισμένες επιχειρήσεις είναι σε εξέλιξη σε Αθήνα, Σέρρες και Ιωάννινα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, από τις έξι προσαχθέντες αναμένεται να συλληφθούν πέντε άτομα, ηλικίας από 24-35 ετών.

Η ακροδεξιά οργάνωση φαίνεται να ευθύνεται για τουλάχιστον 30 επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών σε Αττική και Θεσσαλονίκη τα τελευταία δύο χρόνια.

Από τα πρώτα στοιχεία δεν σχετίζονται την επίθεση στη Φαβέλα στον Πειραιά που έγινε πριν από λίγες μέρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί η δικηγόρος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αναφορικά με τους προσαχθέντες εξετάζεται η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και εμπρησμούς.Παράλληλα, διενεργούνται κατ’ οίκον έρευνες σε έξι σπίτια στην Αττική και στην περιφέρεια όπου και έχουν βρεθεί σημαίες και σύμβολα της ακροδεξιάς οργάνωσης, στουπιά, κροτίδες και έντυπο υλικό, υπολογιστές και USB.

Πηγή ΕΡΤ