Ένας Σερραίος συμπαίκτης με το Νίκο Γκάλη (φωτό)

Ένας Σερραίος στην καταγωγή μπασκετομπολίστας ο Δημήτρης Νάστος μεσουρανούσε την καλή περίοδο (70′-90′) του Άρη στο μπάσκετ και μάλιστα ήταν συμπαίκτης του Νίκου Γκάλη και του Παναγιώτη Γιαννάκη. Το FONH.GR φέρνει στο φως της δημοσιότητας συλλεκτικές φωτογραφίες και στοιχεία από την τότε πορεία των κίτρινων.

Συναντήσαμε τον Δημήτρη Νάστο στα Άνω Πορροία από όπου κατάγεται και μας μίλησε για τις καλές εποχές του μπάσκετ. Στον Άρη Θεσσαλονίκης έπαιξε από το 1971 έως το 1985. Φορούσε την φανέλα με το νούμερο 11 και αγωνιζόταν ως πόιντ γκαρντ.

Δύο φορές αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδος το 1979 και το 1985, ενώ εκείνη την χρονιά κατέκτησε και ένα Κύπελλο. Βέβαια μαζί του είχε και τον Βασίλη Παραμανιδη που έγραψε την δική του ιστορία.

Ο ίδιος εξομολογείται πως ήταν να έχει συμπαίκτη τον μεγάλο Νίκο Γκάλη, αλλά και τον Παναγιώτη Γιαννάκη στην καλή φουρνιά της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα μας αποκάλυψε πως έχει συχνή επικοινωνία με τον Γκάλη και τον προσκάλεσε στα Άνω Πορροϊα.

Βέβαια ο ίδιος θυμάται τις καλές στιγμές και νοσταλγεί τώρα το παρελθόν, όμως βλέπει και τις προσπάθειες των ομάδων να ορθοποδήσουν, μέσα απο πολλά προβλήματα.

Στις φωτογραφίες που ο ίδιος μας έδωσε διακρίνεται με τον Νίκο Γκάλη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη.