Άνοιξε τις πύλες του το 1ο Τουρνουά Ορφέα Ν.Σκοπού

Άνοιξε τις πύλες του το Πανελλήνιο Τουρνουά Ακαδημιών Young Talents Tournament, στο μπάσκετ που διοργανώνει ο Ορφέας Νέου Σκοπού με την συνεργασία του Δήμου Εμμ.Παπά και είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Ο Γιώργος Καράγκουτης υπεύθυνος του Τουρνουά Ακαδημιών του Ορφέα Νέου Σκοπού έδειξε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσέλευση των θεατών και την μαχητικότητα των παιδιών. Σε ανάλογο ύφος και οι δηλώσεις του προέδρου του Ορφέα Χρήστου Γκαβανόζη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συμμετέχουν πολλές Ακαδημίες από όλη την Ελλάδα στο τουρνουά που γίνεται στο κλειστό γυμναστήριο του Νέου Σκοπού, με την συμμετοχή και των παιδιών του Ορφέα, που στο πρώτο ματς γνώρισαν την ήττα από τον Πανιώνιο. Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Άρης, Πανιώνιος, Δούκας, Ακαδημία ΔΕΚΑ, Περιστέρι και Ορφέας Νέου Σκοπού συμμετέχουν στο Τουρνουά.

Οι αγώνες ξεκίνησαν την Τρίτη από το μεσημέρι και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή και παίρνουν μέρος περίπου 200 αθλητές γεννηθέντες το 2003. Μάλιστα πρόσφατα τις ευχές του για το Τουρνουά έστειλε και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης που δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί στο Νέο Σκοπό, λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, ενώ την Τετάρτη το παρόν θα δώσει ο Δημήτρης Χατζηβρέττας, ιδιοκτήτης της Ακαδημίας μπάσκετ ΔΕΚΑ που συμμετέχει στο Τουρνουά παίδων.  Την τελευταία ημέρα του Τουρνουά θα υπάρξει και διαγωνισμός Τριπόντων, Βολών, ενώ θα γίνει αγώνας All Star Game με την συμμετοχή των καλύτερων αθλητών.