Άλλαξαν την Κόλλια με τον Κουρουμπλη

Κι ενώ όλοι περίμεναν στην παρέλαση για την Απελευθέρωση της πόλης των Σερρών την Σερραια υπουργό Μακ.Θρακ. Μ.Κολλια Τσαρουχά, τελικά έρχεται ο …Κουρουμπλης! Η ατμόσφαιρα είναι βαριά στις Σέρρες μετά τη συμφωνία για το όνομα της γειτονικης χωρας στις Πρέσπες. Και παρά τις δηλώσεις της πως θα ψηφίσει ΟΧΙ αυτό δεν έχει ηρεμήσει τους εξοργισμένους Σερραίους.

Θα είναι η Σταμπουλη

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 105η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών, ενώ την Ελληνική Βουλή θα εκπροσωπήσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή.

Στις εκδηλώσεις θα παραστεί ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σήμερα θα γίνει κατάθεση στεφάνων στα μνημεία της πόλης από μαθητές σχολείων και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Αύριο Δοξολογία θα τελεστεί 10 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών , χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου. Το πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η φιλόλογος Ειδικής αγωγής του 3ου Γυμνασίου Σερρών Ελένη Μπόντη. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παππά και παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην οδό Εθνική Αντίστασης.

Μήνυμα Δημάρχου Σερρών
Στο μήνυμά του για την αυριανή επέτειο ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η εφετινή επέτειος απελευθέρωσης των Σερρών δεν είναι σαν τις προηγούμενες, καθώς η παραχάραξη της ιστορίας θέτει τον τόπο και όλους μας ενώπιον μεγάλων κινδύνων. Γι αυτό καλώ όλες κι όλους να συμμετέχετε στον εορτασμό. Πρόκειται για ένα κάλεσμα από καρδιάς, προκειμένου να διακηρύξουμε την αγάπη μας για την Ελλάδα και τη Μακεδονία, την οποία δεν θα επιτρέψουμε να ξεπουληθεί…»

Μήνυμα βουλευτή Μιχάλη Τζελέπη
Ο Σερραίος Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Μιχάλης Τζελέπης σε μήνυμά του για την αυριανή επέτειο μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η θυσία και τα υψηλά ιδανικά των προγόνων μας, αποτελούν για εμάς πολύτιμη παρακαταθήκη, η οποία επιβάλλεται να μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας. Γεγονότα ανδρείας λοιπόν σαν κι αυτά, θα πρέπει να ηχούν σαν καμπανάκι σε όλους όσοι απροκάλυπτα αγνοούν την ιστορική αλήθεια και είναι πρόθυμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα χωρίς κανέναν ενδοιασμό, ιεραρχώντας το κομματικό και προσωπικό συμφέρον πάνω από το Εθνικό».

 

Πηγή ΕΡΤ