Εγκαίνια του περιπτέρου 12 του Επιμελητηρίου Σερρών στη ΔΕΘ με… μισές συμμετοχές!

Στην καλύτερη ΔΕΘ της Δεκαετίας από κάθε πλευρά, με το περίπτερο 12 του Επιμελητηρίου Σερρών να είναι… «μισό» μιας και αρκετοί Σερραίοι επιχειρηματίες τους γύρισαν την πλάτη.

 

Η Διοίκηση δεν κατάφερε να τους συγκεντρώσει σε μια προεκλογική περίοδο των Επιμελητηρίων. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι απουσιάζουν συστηματικά και για χρόνια μεγάλες Σερραϊκές επιχειρήσεις.

Η 82η ΔΕΘ άνοιξε τις πύλες τις και στις πρώτες ημέρες της λειτουργίας της παρατηρείται το αδιαχώρητο από κόσμο. Φέτος τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα και μπορείτε να επισκεφθείτε ένα εντυπωσιακό Περίπτερο, το 13 που βρίσκεται απέναντι από το Περίπτερο 12 των Σερρών.


Επισκεφτήκαμε το Σερραϊκό Περίπτερο, που για έβδομη χρονιά δίνει το παρόν, με επιχειρήσεις να προβάλλουν τα προϊόντα τους. Στην φετινή Έκθεση το Περίπτερο 12 δεν κατάφερε να γεμίσει από Σερραίους επιχειρηματίες, είναι πολύ λιγότερες οι συμμετοχές σε σχέση με πέρυσι και άλλες χρονιές. Εντύπωση μας προκάλεσε που συναντήσαμε και μερικές σερραϊκές επιχειρήσεις να προβάλλονται σε άλλα περίπτερα της ΔΕΘ, εκτός του περιπτέρου 12.
Οι Δήμοι από όλο τον νομό, δίνουν το δικό τους στίγμα και καλώς προβάλλουν τις περιοχές τους, ενώ εμφανής είναι η απουσία του Δήμου Αμφίπολης.
Στον Δήμο Σερρών υπάρχει μεγάλη προβολή του Αυτοκινητοδρομίου με νέο banner (είναι ένα στολίδι, ποιος διαφωνεί σε αυτό), όμως οι Σέρρες δεν έχουν μόνο αυτό να προτάξουν ως πόλη και ποτέ δεν ήταν… Μόντσα!! (Ιταλική πόλη που φιλοξενεί αγώνα Formula 1).
Άδειος αρκετά σε σχέση με άλλα χρόνια παραμένει ο χώρος δίπλα από την είσοδο, με το Επιμελητήριο να έχει βάλει τα δικά του banner, τραπέζια και καρέκλες.

Σε αντίθεση πριν δύο χρόνια που στον ίδιο χώρο είχαν φιλοξενηθεί ΜΜΕ των Σερρών και δημοσιογράφοι, μεταξύ αυτών και το FONH.GR.


Στο κέντρο του Περιπτέρου, η πλατεία δεν έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, ωστόσο υπάρχουν σταντ χωρίς καθίσματα. Εδώ φταίει η ΔΕΘ που απαγόρευσε να δίνονται καφέδες, ή να πωλείται φαγητό και έτσι απουσιάζουν εταιρείες εστίασης.
Λιγότερα μέλη του Επιμελητηρίου δίνουν φέτος το παρόν στο Περίπτερο 12, ώστε να βρίσκονται δίπλα στις ανάγκες του επιχειρηματία που στηρίζει την προσπάθεια.