Όλα όσα είπε ο Α.Τσιπρας στη ΔΕΘ

Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση χωρίς αχρείαστες χρονοτριβές. Αυτό υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου στη 82η ΔΕΘ.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει και χωρίς το ΔΝΤ εντός του προγράμματος και δήλωσε ότι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019 με την Ελλάδα εκτός μνημονίων. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Ελλάδα τάσσεται εναντίον ενός πιθανού τερματισμού των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σύντομα σε ανασχηματισμό και ενημέρωσε ότι τις επόμενες μέρες θα συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να παρθούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις έτσι ώστε να μην καθυστερήσει το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Επιπλέον, έκανε αναφορά στην πρόσφατη επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα λέγοντας ότι αποδείχθηκε πως η Ελλάδα έχει πλέον συμμάχους σε διεθνές στερέωμα. Αναφέρθηκε στο κεντρικό σημείο σύγκλισης με τον Γάλλο Πρόεδρο που είναι «η ανάγκη εκδημοκρατισμού της Ευρώπης» και σημείωσε ότι στον διάλογο που έχει ανοίξει εντός ΕΕ, ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο.

Δείτε περισσότερα στο CNN.GR